Ένα εξαιρετικά φιλόδοξο σχέδιο ανάκαμψης φαίνεται πως εξετάζει αυτή την περίοδο ο όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών Fiat. Σύμφωνα με πληροφορίες που έρχονται από το εσωτερικό της ιταλικού κολοσσού, το Fiat Group σχεδιάζει επενδύσεις ύψους 9 δισεκατομμύριων ευρώ, με σκοπό την ανακοπή της πτωτικής πορείας του ομίλου στην ευρωπαϊκή αγορά.

Πέρα από την ενίσχυση της παρουσίας τόσο της Alfa Romeo όσο και της Maserati με προτάσεις που θα κατασκευάζονται στις παραγωγικές μονάδες που διατηρεί o όμιλος αυτοκινητοβιομηχανιών στην Ιταλία, η επένδυση των 9 δις ευρώ θα επιτρέψει την περαιτέρω ανάπτυξη της γκάμας των Fiat 500 και Fiat Panda.

Αντιθέτως, τα νέα δεν είναι καλά για το Fiat Punto, καθώς η ιταλική φίρμα φέρεται να εξετάζει ακόμη και τη διακοπή της παραγωγής του, μιας και στη θέση του πρόκειται να τοποθετήσει την πεντάθυρη και μεγαλύτερη, σε διαστάσεις, έκδοση του Fiat 500.

Με δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fiat, Olivier Francois, κατέστησε σαφές ότι η οικογένεια μοντέλων του Fiat Panda θα εστιάσει σε εκείνους που αναζητούν μία προσιτή πρόταση, ενώ οι εκδόσεις του Fiat 500 σε εκείνους που είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν κάτι παραπάνω ώστε να αποκτήσουν ένα premium προϊόν.

«Η Fiat έχει δύο διαστάσεις, Panda και 500, πρακτικότητα και φιλοδοξία, το αριστερό και το δεξί τμήμα του εγκεφάλου», επεσήμανε ο Olivier Francois σε πρόσφατη συνέντευξή του.

auto.in.gr