Κινδύνους εγκυμονεί η απουσία πνευμονολόγων από τις δήμοσιες δομές υγείας
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι πνευμονολόγοι μπροστά στο ενδεχόμενο να απογυμνωθούν οι μονάδες υγείας από γιατρούς της ειδικότητας τους, δεδομένου ότι την περίοδο του χειμώνα το 70% των ασθενών που προσέρχονται στα ιατρεία, αφορούν παθήσεις του αντικειμένου τους.
Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι πνευμονολόγοι μπροστά στο ενδεχόμενο να απογυμνωθούν οι μονάδες υγείας από γιατρούς της ειδικότητας τους, δεδομένου ότι την περίοδο του χειμώνα το 70% των ασθενών που προσέρχονται στα ιατρεία, αφορούν παθήσεις του αντικειμένου τους.
Με ανοικτή επιστολή της προς τον Υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας τονίζει πως «η παρουσία Πνευμονολόγων, είτε με τη μορφή στελέχωσης δημόσιων δομών ή και με τη μορφή συνεργασίας ελεύθερων επαγγελματιών, είναι επιβεβλημένη δεδομένου ότι οι Λοιμώξεις του αναπνευστικού, η Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (Χ.Α.Π.), ο Καρκίνος του πνεύμονα και η Φυματίωση, βρίσκονται ανάμεσα στις 10 πρώτες κύριες αιτίες θανάτου, ενώ άλλες ασθένειες όπως το άσθμα είναι απαραίτητο να αντιμετωπίζονται και να παρακολουθούνται από Πνευμονολόγους».
Η Ένωση τονίζει επίσης μεταξύ άλλων στην επιστολή της πως «ο πνευμονολόγος λόγω της εμπειρίας του και της εκπαίδευσής του, περιορίζει την άσκοπη χρήση φαρμάκων (όπως αντιβιοτικά) πράγμα που αποτελεί κύριο στοιχείο στην ορθή οικονομική πολιτική για περιορισμό της φαρμακευτικής δαπάνης, ενώ ταυτόχρονα υποδεικνύει τη σωστή θεραπευτική αγωγή».
health.in.gr
- Άννα Πρέλεβιτς: Γέννησε δίδυμα, πριν 18 μέρες και το αποκαλύπτει ανήμερα της γιορτής της μητέρας
- Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: Αποδεδειγμένα ζει στην εικονική πραγματικότητα των excel του «επιτελικού κράτους»
- «Περιφερόμενος κίνδυνος ο Μητσοτάκης»: Πυρά κομμάτων στην κυβέρνηση και επικρίσεις για την υπόθεση του drone στη Λευκάδα
- «Πάμε μια βόλτα» στο MEGA: Καλεσμένος της Νίκης Λυμπεράκη ο Σωτήρης Τσαφούλιας
- Το όμορφο βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη γιορτή της μητέρας (vid)
- Λειψυδρία: Γιατί οι βροχές δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί – Απώλειες έως 70% στα δίκτυα