Συνελήφθησαν η σύζυγος και τα δύο παιδιά του Παύλου Ψωμιάδη
Συνελήφθησαν μετά από εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς, πρόεδρος Πρωτοδικών Χρ. Παπακώστας, που ερευνά την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία και επικεφαλής του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλου Ψωμιάδη. Τα εντάλματα αφορούν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, απιστίας, υπεξαίρεσης, νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.
Συνελήφθησαν μετά από εντάλματα που εξέδωσε ο ανακριτής Διαφθοράς, πρόεδρος Πρωτοδικών Χρ. Παπακώστας, που ερευνά την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ Πρόνοια, η σύζυγος, η κόρη και ο γιος του προσωρινά κρατούμενου επιχειρηματία και επικεφαλής του Ομίλου ΑΣΠΙΣ, Παύλου Ψωμιάδη.
Τα εντάλματα που εξέδωσε ο κ. Παπακώστας αφορούν τις κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης, απιστίας, υπεξαίρεσης, νομιμοποίησης παράνομων εσόδων και συνέργειας στις παραπάνω πράξεις.
Σύμφωνα με τη δικογραφία που χειρίζεται ο ανακριτής, η ζημία που προκλήθηκε από την υπόθεση της εταιρείας ΑΣΠΙΣ σε επενδυτές, αλλά και στο Δημόσιο εκτιμάται πως ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια ευρώ.
Ο Παύλος Ψωμιάδης εκτίει ποινή κάθειρξης οκτώ ετών για την υπόθεση της πλαστής εγγυητικής επιστολής ύψους 550 εκατ. ευρώ που είχε προσκομίσει το 2009 στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης, ενώ κρατείται και για τη μεγάλη υπόθεση εξαπάτησης επενδυτών της ΑΣΠΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛ.
Πρόσφατα του επιβλήθηκε εκ νέου προσωρινή κράτηση για τα αδικήματα της υπεξαίρεσης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ποσού 5,8 εκατομμύριων ευρώ για υπόθεση αύξησης μετοχικού κεφαλαίου εταιρείας του, το 2000, τα οποία κατά την κατηγορία κατέληξαν σε τραπεζικό λογαριασμό του.
Οι συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στα δικαστήρια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Πίτερς, η Αρμάνι και η περίπτωση του… Μιλουτίνοφ
- Θεσσαλονίκη: Νέα επιχείρηση από το ελληνικό FBI για παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ – 16 συλλήψεις
- Απαξιωτικός και επιθετικός για ΠΑΣΟΚ και νέα κόμματα ο Μητσοτάκης – Παρατείνεται και τον Ιούλιο η επιδότηση στο diesel
- Η Κίνα φέρνει τα «έξυπνα σπορ» από την ελίτ στον πολίτη
- Επιθέσεις σε νοσοκομεία και ασθενείς που δραπετεύουν – Η καχυποψία των κατοίκων φουντώνει την επιδημία Έμπολα
- Προειδοποιητικό μήνυμα Χαμενεΐ στις ΗΠΑ: «Δεν θα έχετε πλέον ασφαλές καταφύγιο στην περιοχή του Κόλπου»
