Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα βιογραφία του Μέσι μιλά για τη «μάχη» του με τις... ενέσεις

Νέα βιογραφία του Μέσι μιλά για τη «μάχη» του με τις… ενέσεις

Η βιογραφία του Λιονέλ Μέσι, που υπογράφεται από τον Γκιγιέμ Μπαλάγκουε και την Πέμπτη θα κυκλοφορήσει (ήδη πωλείται διαδικτυακά) μιλά για τη δύναμη ψυχής του Αργεντινού ποδοσφαιριστή, το πάθος του για την μπάλα και την τελική καταξίωση, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ο επιμένων... νικά.

Η βιογραφία του Λιονέλ Μέσι, που υπογράφεται από τον Γκιγιέμ Μπαλάγκουε και την Πέμπτη θα κυκλοφορήσει (ήδη πωλείται διαδικτυακά) μιλά για τη δύναμη ψυχής του Αργεντινού ποδοσφαιριστή, το πάθος του για την μπάλα και την τελική καταξίωση, επιβεβαιώνοντας τον κανόνα ο επιμένων… νικά.

Η εφημερίδα «Τα ΝΕΑ» δημοσίευσε ορισμένα αποσπάσματα από τη βιογραφία του παίκτης της Μπαρτσελόνα, που έχουν σχέση με την παιδική του ηλικία και τη «μάχη» που έδωσε με το… ύψος.

«Όταν ήμουν 11 ετών ανακάλυψαν ότι είχα ανεπάρκεια αυξητικής ορμόνης και άρχισα θεραπεία που θα με βοηθούσε να μεγαλώσω. Κάθε βράδυ έπρεπε να κάνω ενέσεις στα πόδια μου και όλο αυτό για μία περίοδο τριών χρόνων. Ήμουν τόσο μικρόσωμος, που σχολίαζαν πως όταν πήγαινα στο γήπεδο ή στο σχολείο έμοιαζα ο μικρότερος απ’ όλους. Αυτό συνέβαινε μέχρι που ολοκλήρωσα τη θεραπεία και άρχισα να αναπτύσσομαι φυσιολογικά» λέει ο ίδιος.

Όπως αναφέρει στο βιβλίο, ο πατέρας του τότε έδινε 1.500 δολάρια το μήνα, ποσό ιδιαίτερα υψηλό, αλλά ο ίδιος αντιμετώπιζε φυσιολογικά ότι ήταν μικρόσωμος. «Το να είσαι μικρόσωμος σου επιτρέπει να είσαι πιο γρήγορος και ευκίνητος και αυτό με βοήθησε όταν έπαιζα ποδόσφαιρο».

Ο παλιός του συμπαίκτης Χεράρδο Γκριγκίνι λέει: «Αντιμετώπιζε τις ενέσεις σαν να ήταν κάτι το απόλυτα φυσιολογικό. Κάθε εβδομάδα, κάθε ημέρα, πριν πέσει για ύπνο. Επτά ημέρες στο ένα πόδι του, επτά ημέρες στο άλλο. Και το δεχόταν πολύ φυσιολογικά».

Ο προπονητής του στη Νιούελς Γκραμπριέλ Ντιχεράλαμο λέει: «Όταν είχαμε πάει στη Μαρ ντελ Πλάτα, πριν από το παιχνίδι έκανε διάφορα κόλπα με την μπάλα και του πετούσαν χρήματα. Περνούσαν 15 λεπτά και δεν έχανε τον έλεγχο. Στο Περού νομίζω ότι έκανε 1.200 χτυπήματα. Ήταν τότε 9 ετών».

«Αν κατακτούσαμε τον τίτλο σε ένα τουρνουά θα κερδίζαμε ένα ποδήλατο. Αρχίσαμε το παιχνίδι χωρίς τον Λεό. Στο πρώτο ημίχρονο χάναμε 1-0. Τότε ήρθε ο μικρός – είχε κλειδωθεί στο μπάνιο του σπιτιού του και χρειάστηκε να σπάσει το τζάμι για να βγει. Νικήσαμε με 3-1 με τρία γκολ του Λέο», θυμάται ο παλιός του συμπαίκτης Χουάν Λεγκισαμόν.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024