Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Καυτή» Δευτέρα στο ΕΚΠΑ με όξυνση της αντιπαράθεσης για την απεργία

«Καυτή» Δευτέρα στο ΕΚΠΑ με όξυνση της αντιπαράθεσης για την απεργία

Στην 13η εβδομάδα εισέρχεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, ωστόσο στο μέτωπο των απεργών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών φαίνεται να έχει δημιουργηθεί βαθύ ρήγμα. Μέλη του ΔΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ καλούν σε Γενική Συνέλευση σήμερα, Δευτέρα, απόφαση που ωστόσο δεν αναγνωρίζουν άλλα μέλη του ΔΣ, επικαλούμενα την ήδη υπάρχουσα απόφαση για απεργία έως την Τρίτη και για το λόγο αυτό καλούν σε περιφρούρηση της απεργίας.

Στην 13η εβδομάδα εισέρχεται η απεργία των διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ, ωστόσο στο μέτωπο των απεργών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών φαίνεται να έχει δημιουργηθεί βαθύ ρήγμα.

Μέλη του ΔΣ του συλλόγου των διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ καλούν σε Γενική Συνέλευση το σήμερα, Δευτέρα, το πρωί, απόφαση που ωστόσο δεν αναγνωρίζουν άλλα μέλη του ΔΣ, επικαλούμενα την ήδη υπάρχουσα απόφαση για απεργία έως την Τρίτη και για το λόγο αυτό καλούν σε περιφρούρηση της απεργίας.

Συγκεκριμένα, η απεργιακή επιτροπή του ΕΚΠΑ καλεί τους απεργούς διοικητικούς υπαλλήλους, φοιτητές και αλληλέγγυους στον αγώνα των διοικητικών υπαλλήλων πολίτες σε περιφρούρηση (από τις 07:00 τα ξημερώματα της Δευτέρας) στα εξής σημεία:

  • Πύλη της Πανεπιστημιούπολης (Ούλωφ Πάλμε)
  • Ιατρική Σχολή (Μ. Ασίας 75, Γουδί)
  • Οδοντιατρική Σχολή (Θηβών 2, Γουδί)
  • Κτήριο Δ/νσης Δ/κου (Χρ. Λαδά 6, Αθήνα)
  • Κεντρικό Κτήριο (Προπύλαια)
  • Κτήριο Νομικής Σχολής (Ακαδημίας & Μασσαλίας)
  • Κτήριο ΤΕΦΑΑ (Εθν. Αντίστασης 41, Δάφνη)

Από την πλευρά τους, τα μέλη του ΔΣ του συλλόγου που καλούν σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα επικαλούνται τη διάθεση σημαντικού ποσοστού των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ να προσέλθουν στην εργασία τους, αμφισβητώντας την απόφαση για συνέχιση της απεργίας που ελήφθη την περασμένη Πέμπτη.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, μέλη του ΔΣ των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ είχαν συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλο, κάτι που πάντως δεν επιβεβαιώνεται από τις δύο πλευρές.

Το προεδρείο του ΔΣ του συλλόγου θεωρεί θετικές τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας, ενώ η απεργιακή επιτροπή κάνει λόγο για μετέωρες υποσχέσεις και ζητά την απόσυρση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για τη διαθεσιμότητα.

Εν τω μεταξύ, έως την Τρίτη συνεχίζεται η απεργία των διοικητικών υπαλήλων στο ΕΜΠ.

Σε ό,τι αφορά το ΑΠΘ, ο πρύτανης κ. Μυλόπουλος έχει ζητήσει νέα συνάντηση με τον Κ.Αρβανιτόπουλο, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί σήμερα.

Αυξάνονται οι πιέσεις στον Θ.Πελεγρίνη

Την ίδια ώρα, αυξάνονται οι πιέσεις για άνοιγμα του Πανεπιστημίου Αθηνών εκ μέρους του υπουργείου Παιδείας προς τον πρύτανη Θ.Πελεγρίνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει η εφημερίδα Έθνος της Κυριακής, με υπουργική απόφαση ο Θ.Πελεγρίνης πρόκειται να παραπεμφθεί σε πειθαρχικό συμβούλιο με την αιτιολογία της μη άσκησης των καθηκόντων του, καθώς ο Κ.Αρβανιτόπουλος έχει ζητήσει από τον κ. Πελεγρίνη να διασφαλίσει το άνοιγμα του ΕΚΠΑ, κάτι που δεν έχει συμβεί.

Εφόσον η διαδικασία προχωρήσει θα πρόκειται για την πρώτη φορά που ένας πρύτανης θα τεθεί εκτός καθηκόντων.

Εναντίον του πρύτανη στράφηκε και ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. Μιλώντας στον ΣΚΑΙ το πρωί της Δευτέρας είπε πως ο πρύτανης δεν είναι κατάλληλος να ασκεί τα καθήκοντά του.

«Ο πρύτανης δεν είναι κατάλληλος να ασκεί τα καθήκοντά του. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει αυτό το θέμα και αυτός να παίζει θέατρο» σημείωσε, αναφερόμενος στο ταξίδι του κ. Πελεγρίνη στο Παρίσι για το ανέβασμα θεατρικού του έργου το Σαββατοκύριακο.

«Εδώ ο κόσμος χάνεται οι φοιτητές αγωνιούν και ο πρύτανης να παίζει θέατρο. Αν ένας πολιτικός έφευγε και κάνε το κέφι του τη στιγμή μιας κρίσης δεν θα ασκούσατε κριτική εσείς οι δημοσιογράφοι; Θα τον είχατε κάνει με τα κρεμμυδάκια» τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την ουσία, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής στο νόμο για τη διαθεσιμότητα των διοικητικών υπαλλήλων στα ΑΕΙ.

Η.Κ.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024