Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κι όμως τα video games του... «ανοίγουν τα μάτια»!

Κι όμως τα video games του… «ανοίγουν τα μάτια»!

Σύμφωνα με νέα έρευνα τα παιδιά που πάσχουν από αμβλυωπία (η γνωστή ασθένεια του «τεμπέλικου ματιού») μπορεί να βοηθηθούν θεαματικά από το παίξιμο των video games!

Από: Ελένη Χαδιαράκου

Σύμφωνα με νέα έρευνα τα παιδιά που πάσχουν από αμβλυωπία (η γνωστή ασθένεια του «τεμπέλικου ματιού») μπορεί να βοηθηθούν θεαματικά από το παίξιμο των video games!

Η αμβλυωπία είναι μια πάθηση που εμφανίζεται στα παιδιά από τη βρεφική ως την ηλικία 7-8 ετών. Η πάθηση αυτή αναπτύσσεται όταν για κάποιο λόγο το ένα μάτι δεν βλέπει καλά και ο εγκέφαλος δίνει εντολή να λειτουργεί αποκλειστικά το άλλο. Έτσι, το μάτι που δεν χρησιμοποιείται δεν γυμνάζεται, και η όραση γίνεται όλο και πιο αδύναμη. Τις περισσότερες φορές δεν υπάρχει κανένα σύμπτωμα, γιατί το παιδί είναι μικρό και δεν παραπονιέται ότι δεν βλέπει. Έτσι, την αμβλυωπία την ανακαλύπτει ο γιατρός στην προληπτική οφθαλμολογική εξέταση (3-5 ετών).

Τα παιδιά με αμβλυωπία υποβάλλονται σε θεραπεία με κάλυψη του υγιούς ματιού, έτσι ώστε να δυναμώσει το προβληματικό μάτι. Αυτή η μέθοδος αντιμετώπισης δεν μπορεί να εφαρμοστεί μετά την ηλικία των 6 ετών, εκτός… εάν παίζουν video games με το άρρωστο μάτι καλυμμένο!

Αυτό είναι το πόρισμα της έρευνας που διεξήγαγε μία ομάδα του Helen Willis Neuroscience Institute στο Berkeley University της Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την συγκεκριμένη έρευνα 40 ώρες παιχνιδιού με χρήση του άρρωστου ματιού είναι ισοδύναμη με 120 ώρες απλής όρασης, με το 30% των υπό εξέταση ασθενών να παρουσιάζουν βελτίωση στην οξύτητα της όρασης του!

imommy

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024