Λύση διαφαίνεται στο πρόβλημα των σχολικών φυλάκων
Προς επίλυση φαίνεται να οδεύει το πρόβλημα των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι είχαν το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε πρόταση στους σχολικούς φύλακες, σύμφωνα με την οποία προτείνεται να απορροφηθούν 300 ως τραυματιοφορείς, ενώ όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
Προς επίλυση φαίνεται να οδεύει το πρόβλημα των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι είχαν το μεσημέρι συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε πρόταση στους σχολικούς φύλακες, σύμφωνα με την οποία προτείνεται να απορροφηθούν 300 ως τραυματιοφορείς, ενώ όσοι γνωρίζουν ξένες γλώσσες μπορεί να απασχοληθούν στο υπουργείο Πολιτισμού για τη φύλαξη μουσείων και αρχαιολογικών χώρων.
Σε ό,τι αφορά το πάγιο αίτημα των σχολικών φυλάκων για αναδρομική ασφάλιση των ετών 2001-2006, οπότε εργάζονταν μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων και ως εκ τούτου δεν ήταν ασφαλισμένοι, ο υπουργός δήλωσε ότι θα εισηγηθεί σχετικό αίτημα στους αρμόδιους υπουργούς.
Στην περίπτωση αυτή, μπορεί να συνταξιοδοτηθούν 700-800 σχολικοί φύλακες.
Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό Star, ο πρόεδρος των σχολικών φυλάκων του δήμου Αθηναίων Χάρης Μπάστας σημείωσε ότι «παρότι δεν μπορεί κανένας να είναι απόλυτα ικανοποιημένος, όταν έχουμε απολύσεις, φαίνεται ότι τα πράγματα αλλάζουν. Για πρώτη φορά έχουμε μια συγκεκριμένη απόφαση και πρόταση από υπουργό, που κινείται σε θετική κατεύθυνση. Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να υπάρξει η καλύτερη δυνατή λύση, διότι ως κλάδος δεν υπάρχουμε πλέον».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ο Πορζίνγκις το ενδεχόμενο επιστροφής στην Ευρώπη και η… Αθήνα
- Οι αθλητικές μεταδόσεις (11/1): Πού θα δείτε το Άρης – ΑΕΚ, το ματς του Παναθηναϊκού και τον τελικό Μπαρτσελόνα – Ρεάλ
- Ακλόνητοι στα μπλόκα οι αγρότες ετοιμάζονται για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Κόκκινη γραμμή η επιβίωσή μας»
- ΕΦΚΑ – ΔΥΠΑ: Ποιοι θα δουν χρήματα στους λογαριασμούς τους από τις 12 έως τις 16 Ιανουαρίου
- Ιράν: Αναφορές για 116 νεκρούς – Τεχεράνη: «Θα πλήξουμε Ισραήλ, αμερικάνικες βάσεις αν οι ΗΠΑ παρέμβουν»
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Πατησίων – Απεγκλωβίστηκαν δύο άτομα

