Κληρονομιά εκατομμυρίων στο Δημόσιο περιμένει 5 χρόνια στα αζήτητα
Άφησε με τη διαθήκη του κληρονομιά 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, τα χρήματα όμως παραμένουν αναξιοποίητα εδώ και πέντε χρόνια για τους... προφανείς λόγους. Ο Χανιώτης επιχειρηματίας και έμπορος Γιώργος Μαλινάκης απεβίωσε το 2008 σε ηλικία 83 ετών, αφήνοντας όλη του την περιουσία στο Νοσοκομείο Χανιών, προκειμένου να ανεγερθεί νέα Ψυχιατρική Πτέρυγα.
Άφησε με τη διαθήκη του κληρονομιά 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, τα χρήματα όμως παραμένουν αναξιοποίητα εδώ και πέντε χρόνια για τους… προφανείς λόγους.
Ο Χανιώτης επιχειρηματίας και έμπορος Γιώργος Μαλινάκης απεβίωσε το 2008 σε ηλικία 83 ετών, αφήνοντας όλη του την περιουσία στο Νοσοκομείο Χανιών, προκειμένου να ανεγερθεί νέα Ψυχιατρική Πτέρυγα.
Όπως αναφέρει το Flashnews.gr, η μόνη απαίτηση του Μαλινάκη ήταν να τηρηθεί με σχολαστικότητα η διαθήκη του, αλλιώς το κληροδότημα θα περνούσε στον Ερυθρό Σταυρό. Το μόνο που ζήτησε για τον εαυτό του ήταν να στηθεί μια πλάκα στην είσοδο της νέας πτέρυγας εις μνήμην των γονιών του.
Πέντε χρόνια μετά, η υπόθεση παραμένει εκκρεμής -το όνειρο του Μαλινάκη σκόνταψε στην ολιγωρία του υπουργείου Οικονομικών, σε έναν νόμο του 1939, αλλά και στην απώλεια φακέλων που χάθηκαν μετά την αποστολή τους στο υπουργείο από την Επιτροπή Εκτέλεσης της Διαθήκης.
Η κληρονομιά του επιχειρηματία -καταθέσεις, χρυσές λίρες, ακίνητα σε Χανιά και Αθήνα- φαίνεται ότι θα περιμένει στα αζήτητα για αρκετό καιρό ακόμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κούβα: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν δίωξη του πρώην προέδρου Ραούλ Κάστρο – Τραμπ: Η σύλληψη Μαδούρο ήταν μήνυμα
- Έμπολα: Πόσο υψηλός είναι ο κίνδυνος μόλυνσης στην Ευρώπη
- Ο Ralph Lauren και το Americana λουκ: 60 χρόνια μόδας – Από το σκοτεινό Μπρονξ στην κορυφή του κόσμου
- Ελληνιάδης για Κάρεϊ Σκάρι: «Ήταν ταλεντάρα, αλλά έμπλεξε από μικρός με διάφορα πράγματα…»
- «Το Ιράν ή θα υπογράψει ή θα πάμε να τελειώσουμε τη δουλειά» – Ο Τραμπ επανέρχεται με απειλές
- Πέντε ιρανικές και μία ταινία από την Παλαιστίνη στο 13ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαιολογικού και Πολιτιστικού Ντοκιμαντέρ ΑΓΩΝ


