ΔΗΜΑΡ: «Όχι» σε προϋπολογισμό και υποβρύχια, «ναι» στα φάρμακα
Να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Επίσης, αποφασίστηκε να καταψηφίσει την ρπόταση του ΣΥΡΙΖΑ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα υποβρύχια, ενώ θα ψηφίσει «ναι» στην τροπολογία που αφορά τα φάρμακα.
Να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό αποφάσισε η ΔΗΜΑΡ κατά την κοινή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, καθώς -όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του κόμματος- «ενισχύει τις κοινωνικές ανισότητες και την υπερφορολόγηση και δεν κατάφερε να ανοίξει ούτε μια χαραμάδα προοπτικής και ελπίδας, ενώ απουσιάζει οποιοδήποτε σχέδιο για την αντιμετώπιση σημαντικών κοινωνικών και οικονομικών θεμάτων, όπως η ύφεση και η ανεργία, και απουσιάζει -αντί να κυριαρχεί- η αναπτυξιακή διάσταση».
Για την τροπολογία που αφορά τα φάρμακα, η ΔΗΜΑΡ θα ψηφίσει θετικά, καθώς εκτιμήθηκε ότι η συγκεκριμένη ρύθμιση αποτελεί ένα βήμα για τη μείωση της τιμής των φαρμάκων προς όφελος των πολιτών.
Όσον αφορά την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για το ζήτημα των υποβρυχίων αποφασίστηκε η ΔΗΜΑΡ να την καταψηφίσει.
Ωστόσο, αναγνωρίζει την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών στη διαχείριση του ζητήματος των υποβρυχίων και των ναυπηγείων. Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η ΔΗΜΑΡ δεν επιλέγει την τεχνική πόλωση και την ποινικοποίηση της πολιτικής αντιπαράθεσης, την οποία, εξάλλου, εκμεταλλεύονται οι εχθροί του κοινοβουλευτισμού».
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).