Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Μπερλουσκονική μάχη μέχρι τελικής πτώσεως πριν την ώρα μηδέν στη Γερουσία

Μπερλουσκονική μάχη μέχρι τελικής πτώσεως πριν την ώρα μηδέν στη Γερουσία

Με το χρόνο να μετρά πλέον αντίστροφα για την ψηφοφορία της Τετάρτης που θα σημάνει τους τίτλους τέλους του κοινοβουλευτικού του βίου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κάνει την ύστατη αγωνιώδη απόπειρα να κρατήσει την έδρα του στη Γερουσία. Παρουσιάζει νέες «αποδείξεις» που ισχυρίζεται πως τον αθωώνουν στην υπόθεση της Mediaset, και ταυτόχρονα απευθύνει επιστολή-έκκληση στους γερουσιαστές Δημοκρατικών και Κινήματος 5 Αστέρων, λέγοντάς τους «να ψάξουν στη συνείδησή τους γιατί στο μέλλον θα ντρέπονται μπροστά στα παιδιά τους»...

Με το χρόνο να μετρά πλέον αντίστροφα για την ψηφοφορία της Τετάρτης που θα σημάνει τους τίτλους τέλους του κοινοβουλευτικού του βίου, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κάνει την ύστατη αγωνιώδη απόπειρα να κρατήσει την έδρα του στη Γερουσία. Παρουσιάζει νέες «αποδείξεις» που ισχυρίζεται πως τον αθωώνουν στην υπόθεση της Mediaset, και ταυτόχρονα απευθύνει επιστολή-έκκληση στους γερουσιαστές Δημοκρατικών και Κινήματος 5 Αστέρων, λέγοντάς τους «να ψάξουν στη συνείδησή τους γιατί στο μέλλον θα ντρέπονται μπροστά στα παιδιά τους»…

Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρουσίασε σε συνέντευξη Τύπου νέες «αποδείξεις» που κατά τον ίδιο αλλάζουν τα δεδομένα στην υπόθεση της Mediaset για την οποία καταδικάστηκε οριστικά και αμετάκλητα σε τετραετή ποινή φυλάκισης, κριθείς ένοχος για οικονομική απάτη με την αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Μιλώντας σε μία κατάμεστη αίθουσα στη νέα έδρα της Forza Italia, ο Καβαλιέρε ισχυρίστηκε ότι διαθέτει νέες ένορκες καταθέσεις από 12 μάρτυρες και 15.000 σελίδες έγγραφων αποδείξεων από το Χονγκ Κονγκ που αποδεικνύουν ότι είναι αθώος και ουδέποτε διέπραξε την οικονομική απάτη για την οποία καταδικάστηκε και απειλεί το πολιτικό του μέλλον.

Επικαλούμενος τα νέα «στοιχεία», ο πρώην πρωθυπουργός ζήτησε την αναψηλάφηση της δίκης του, καθώς και την αναβολή της προγραμματισμένης για την Τετάρτη ψηφοφορίας στην Ολομέλεια της Γερουσίας.

Οι ισχυρισμοί του Μπερλουσκόνι είναι νομικά ανυπόστατοι: Η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει και καταδίκη του για οικονομική απάτη έχει επικυρωθεί από το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο της Ιταλίας. Όμως, ο Καβαλιέρε εξακολουθεί να επιδιώκει να πείσει το «δικαστήριο» της κοινής γνώμης 48 ώρες πριν την προγραμματισμένη ψηφοφορία.

Και σε συνδυασμό με τις νέες «αποδείξεις» απηύθυνε επιστολή-έκκληση στους γερουσιαστές του Δημοκρατικού Κόμματος και του Κινήματος 5 Αστέρων (M5S), στην οποία αφήνει στην άκρη το τυπικό «πολεμοχαρές» στυλ και… φιλοτεχνεί το προφίλ ενός σοφού πολιτικού άνδρα που δεν ανησυχεί μόνο για τον ίδιο, αλλά για την πατρίδα και τη Δημοκρατία.

Ο «σοφός» αυτός πολιτικός άνδρας λέει στους γερουσιαστές πως κατανοεί την αγανάκτηση και τη «γνήσια αγάπη για την Ιταλία», αλλά τονίζει πως στην υπόθεση αυτή διακυβεύεται αυτή καθαυτή η ελευθερία.

«Σας ζητώ να αφουγκραστείτε αποκλειστικά και μόνο τη συνείδησή σας πριν λάβετε μία απόφαση που δεν αφορά μόνο εμένα, αλλά τη δημοκρατία μας» γράφει ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι στους γερουσιαστές στην επιστολή που ανέγνωσε ολόκληρη στη συνέντευξη Τύπου, καλώντας τους να μην κάνουν επιλογές για τις οποίες στο μέλλον θα μετανιώσουν, θα λογοδοτήσουν και θα ντρέπονται μπροστά στα παιδιά τους…

«Είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, αλλά δεν πρέπει να λείπει ο αμοιβαίος σεβασμός» συνεχίζει και τους ζητά να εξετάσουν προσεκτικά τα νέα στοιχεία, μαρτυρίες και έγγραφα που παρελήφθησαν μετά την καταδίκη του από το Ανώτατο Δικαστήριο, συμπληρώνοντας πως αναμένονται και άλλα στοιχεία από το Χονγκ Κονγκ, την Ελβετία και την Ιρλανδία που τον «αθωώνουν».

Μιλώντας επίσης… εκ βαθέων, ο Καβαλιέρε λέει στους γερουσιαστές «ότι από το Σεπτέμβριο μέχρι σήμερα περνά τις δυσκολότερες ημέρες της ζωής του».

Η συνέντευξη Τύπου έκλεισε με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αυτοχαρακτηρίζεται «υπόδειγμα πολίτη».

Απέναντι στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι θα φτάσει μέχρι τέλους στον αγώνα για «δικαίωση», προσφεύγοντας και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Γιατί ο ίδιος είναι «υποδειγματικός πολίτης που πλήρωνε πάντα τους φόρους» και μάλιστα «ένας από τους Ιταλούς πολίτες που καταβάλλουν τους υψηλότερους φόρους στο κράτος».

Από τη συνέντευξη Τύπου δεν θα μπορούσε φυσικά να λείψει η παραδοσιακή επίθεση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στους δικαστές που υποκινούνται πολιτικά από την Αριστερά, ενώ κατέστησε εκ νέου σαφή την πρόθεσή του να ηγηθεί της Forza Italia στις επόμενες εκλογές -υποστηρίζοντας ότι το κόμμα του προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 21% έναντι 3,9% της Νέας Κεντροδεξιάς του Αντζελίνο Αλφάνο, και τη δεξιά συνολικά προηγείται της κεντροαριστεράς κατά δύο μονάδες.

Ο Καβαλιέρε, πάντως, δεν κατάφερε να… συγκινήσει, καθώς αμφότεροι Δημοκρατικοί και Κίνημα 5 Αστέρων απέρριψαν σε υψηλούς τόνους το αίτημα αναβολής της ψηφοφορίας στο Σώμα της Γερουσίας.

Ο επικεφαλής της ομάδας γερουσιαστών του Δημοκρατικού Κόμματος στη Γερουσία δήλωσε ότι ο πρόεδρος του Σώματος Πιέτρο Γκράσο επιβεβαίωσε ότι η ψηφοφορία για την αποπομπή του Καβαλιέρε θα διεξαχθεί κανονικά την Τετάρτη.

Οι Δημοκρατικοί χαρακτηρίσαν τον Καβαλιέρε επικίνδυνο για τους θεσμούς, ή όπως το έθεσε ο Βάλτερ Βερίνι, επικεφαλής στην επιτροπή Δικαιοσύνη της Βουλής, «ο Μπερλουσκόνι θέλει να κάνει μπούνγκα μπούνγκα με τους δημοκρατικούς θεσμούς» και ουδείς θα το επιτρέψει…

Ευαγγελία Μπίφη

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024