Πιλότος σε σύγχυση προσγειώνει 747 σε λάθος αεροδρόμιο
Ένα γιγάντιο 747 Dreamlifter, το μεγαλύτερο μεταγωγικό αεροπλάνο του κόσμου, προσγειώθηκε σε λάθος αεροδρόμιο του Κάνσας, στο οποίο μάλιστα χώρεσε μετά βίας. Ο πιλότος της απίθανης πτήσης φαίνεται ότι παρέμενε σε σύγχυση ακόμα και μετά την προσγείωση.
Ένα γιγάντιο 747 Dreamlifter, το μεγαλύτερο μεταγωγικό αεροπλάνο του κόσμου, προσγειώθηκε σε λάθος αεροδρόμιο του Κάνσας, στο οποίο μάλιστα χώρεσε μετά βίας. Ο πιλότος της απίθανης πτήσης φαίνεται ότι παρέμενε σε σύγχυση ακόμα και μετά την προσγείωση.
Το Dreamlifter εκτελούσε πτήση προς την αεροπορική βάση McConnell του Κάνσας, μεταφέροντας εξαρτήματα για έναν εργολάβο της Boeing που συμμετέχει στην κατασκευή του 787 Dreamliner, του τελευταίου επιβατικού αεροπλάνου της Boeing.
Για άγνωστο ακόμα λόγο, η πτήση προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Colonel James Jabara, περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά.
Όταν οι προβληματισμένοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είπαν στον πιλότο ότι βρισκόταν πολύ βόρεια του προορισμού του, ο πιλότος απλά παραδέχτηκε: «Εμ, μάλιστα, μόλις προσγειωθήκαμε στο άλλο αεροδρόμιο».
Προσπαθώντας να εξακριβώσουν πού ακριβώς βρισκόταν το Dreamlifter, οι ελεγκτές διάβασαν κάποια στιγμή στον πιλότο τις συντεταγμένες που έβλεπαν στο ραντάρ. Όταν ο πιλότος κλήθηκε να επαναλάβει όσα άκουσε, μπέρδεψε το βορρά με το νότο.
«Συγγνώμη, δεν έβγαζα τα γράμματά μου» απολογήθηκε ο πιλότος σε ηχογράφηση που ανάρτησε το LiveATC.net.
Λίγο αργότερα, ο πιλότος ρωτά τους ελεγκτές πόσα αεροδρόμια υπάρχουν νότια του McConnell. Όμως και τα δύο κοντινότερα αεροδρόμια βρίσκονται προς τα βόρεια. «Σόρι, εννοούσα βόρεια» διορθώνει ο πιλότος.
To 747 Dreamlifter πετούσε με διμελές πλήρωμα χωρίς επιβάτες. Με άνοιγμα φτερών που ξεπερνά τα 64 μέτρα και μήκος 72 μέτρα, το αεροπλάνο είναι θεωρητικά υπερβολικά μεγάλο για το αεροδρόμιο Colonel James Jabara, του οποίου ο διάδρομος απογείωσης είναι μάλλον κοντός.
Παρόλα αυτά το ξεστρατισμένο αεροπλάνο κατάφερε να απογειωθεί χωρίς προβλήματα και να φτάσει στον αρχικό του προορισμό.
Τόσο η Boeing όσο και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας διεξάγουν τώρα έρευνες για τις συνθήκες του περιστατικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τέλος θητείας για τον Τζερόμ Πάουελ – Τα οχτώ ταραχώδη χρόνια στο τιμόνι της FED
- Μαζικές περικοπές στο ΒΒC: Καταργούνται 2.000 θέσεις εργασίας
- Ο Στάρμερ προτρέπει σε αυστηρή δράση κατά των φιλοπαλαιστινιακών διαδηλώσεων μετά από αντισημιτικές επιθέσεις
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]
- Γιορτή σήμερα 3 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Οσασούνα – Μπαρτσελόνα 1-2: Στο +14 από τη Ρεάλ οι Καταλανοί, έτοιμοι να πανηγυρίσουν τον τίτλο
- Τι πρέπει να μάθουν οι αγχώδεις γονείς για το εργασιακό μέλλον των παιδιών τους στην εποχή της AI
- Ηλίας Γκότσης: Δέχτηκα πρόταση να συμμετέχω σε ριάλιτι του εξωτερικού που θα με διεκδικούσαν άνδρες
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 03.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/evgeny-ozerov-2xvrpIwBQCU-unsplash-315x220.jpg)


































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442