Πιλότος σε σύγχυση προσγειώνει 747 σε λάθος αεροδρόμιο
Ένα γιγάντιο 747 Dreamlifter, το μεγαλύτερο μεταγωγικό αεροπλάνο του κόσμου, προσγειώθηκε σε λάθος αεροδρόμιο του Κάνσας, στο οποίο μάλιστα χώρεσε μετά βίας. Ο πιλότος της απίθανης πτήσης φαίνεται ότι παρέμενε σε σύγχυση ακόμα και μετά την προσγείωση.
Ένα γιγάντιο 747 Dreamlifter, το μεγαλύτερο μεταγωγικό αεροπλάνο του κόσμου, προσγειώθηκε σε λάθος αεροδρόμιο του Κάνσας, στο οποίο μάλιστα χώρεσε μετά βίας. Ο πιλότος της απίθανης πτήσης φαίνεται ότι παρέμενε σε σύγχυση ακόμα και μετά την προσγείωση.
Το Dreamlifter εκτελούσε πτήση προς την αεροπορική βάση McConnell του Κάνσας, μεταφέροντας εξαρτήματα για έναν εργολάβο της Boeing που συμμετέχει στην κατασκευή του 787 Dreamliner, του τελευταίου επιβατικού αεροπλάνου της Boeing.
Για άγνωστο ακόμα λόγο, η πτήση προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Colonel James Jabara, περίπου 15 χιλιόμετρα μακριά.
Όταν οι προβληματισμένοι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας είπαν στον πιλότο ότι βρισκόταν πολύ βόρεια του προορισμού του, ο πιλότος απλά παραδέχτηκε: «Εμ, μάλιστα, μόλις προσγειωθήκαμε στο άλλο αεροδρόμιο».
Προσπαθώντας να εξακριβώσουν πού ακριβώς βρισκόταν το Dreamlifter, οι ελεγκτές διάβασαν κάποια στιγμή στον πιλότο τις συντεταγμένες που έβλεπαν στο ραντάρ. Όταν ο πιλότος κλήθηκε να επαναλάβει όσα άκουσε, μπέρδεψε το βορρά με το νότο.
«Συγγνώμη, δεν έβγαζα τα γράμματά μου» απολογήθηκε ο πιλότος σε ηχογράφηση που ανάρτησε το LiveATC.net.
Λίγο αργότερα, ο πιλότος ρωτά τους ελεγκτές πόσα αεροδρόμια υπάρχουν νότια του McConnell. Όμως και τα δύο κοντινότερα αεροδρόμια βρίσκονται προς τα βόρεια. «Σόρι, εννοούσα βόρεια» διορθώνει ο πιλότος.
To 747 Dreamlifter πετούσε με διμελές πλήρωμα χωρίς επιβάτες. Με άνοιγμα φτερών που ξεπερνά τα 64 μέτρα και μήκος 72 μέτρα, το αεροπλάνο είναι θεωρητικά υπερβολικά μεγάλο για το αεροδρόμιο Colonel James Jabara, του οποίου ο διάδρομος απογείωσης είναι μάλλον κοντός.
Παρόλα αυτά το ξεστρατισμένο αεροπλάνο κατάφερε να απογειωθεί χωρίς προβλήματα και να φτάσει στον αρχικό του προορισμό.
Τόσο η Boeing όσο και η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αεροπλοΐας διεξάγουν τώρα έρευνες για τις συνθήκες του περιστατικού.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Marfin: Ανώνυμη καταγγελία στο ελληνικό FBI η αφορμή για την ανάσυρση της δικογραφίας
- Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε τον Μπόνγκα (pic)
- Ο Δένδιας, η δεξίωση του Γκιουλέρ στην Άγκυρα και η έννοια του «κόμπλεξ»
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)









![Παιδιά έκαναν τσουλήθρα σε Ferrari 500.000 ευρώ – H αντίδραση του ιδιοκτήτη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/Capture-51-315x220.jpg)







































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442