Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Νέα Υόρκη: ανακαλύψτε το

Νέα Υόρκη: ανακαλύψτε το «Μεγάλο Μήλο»!

Το «Μεγάλο Μήλο» δε θα μπορούσε παρά να κρύβει ένα πλήθος εκπλήξεων! Γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από τα Χριστούγεννα για να επισκεφθεί κανείς τη Νέα Υόρκη, ωστόσο θα επιχειρήσουμε εδώ μια εναλλακτική βόλτα, μακριά από τα φώτα και τη βοή των γιορτών, στα κρυμμένα μυστικά της. Η Νέα Υόρκη κρύβει θησαυρούς και […]

Το «Μεγάλο Μήλο» δε θα μπορούσε παρά να κρύβει ένα πλήθος εκπλήξεων! Γεγονός είναι ότι δεν υπάρχει καλύτερη εποχή από τα Χριστούγεννα για να επισκεφθεί κανείς τη Νέα Υόρκη, ωστόσο θα επιχειρήσουμε εδώ μια εναλλακτική βόλτα, μακριά από τα φώτα και τη βοή των γιορτών, στα κρυμμένα μυστικά της. Η Νέα Υόρκη κρύβει θησαυρούς και το travelplan.gr σάς τους αποκαλύπτει.

City Hall Station
Κοινό μυστικό μεταξύ των ντόπιων, η πρώτη μας στάση, το City Hall Station. Ο περίτεχνος αυτός σταθμός του μετρό, που μοιάζει σχεδόν με καθεδρικό ναό, είναι πραγματικά εκπληκτικός. Αφότου έκλεισε, το 1945, υποτίθεται ότι θα άνοιγε εκ νέου ως μουσείο, γεγονός που εξηγεί τη διατήρησή του. Αξίζει να αναφερθεί ότι προσφέρονται επίσημες ξεναγήσεις.

Whispering Gallery
Το επόμενο μυστικό χαρακτηρίζεται, θα λέγαμε, από έναν κρυμμένο ρομαντισμό: η Whispering Gallery του σιδηροδρομικού σταθμού Grand Central Terminal. Πρέπει να την επισκεφθείτε οπωσδήποτε με παρέα, καθώς το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, όπως φανερώνει και το όνομά της, είναι το ότι, ενώ στέκεστε στις δύο αντίθετες πλευρές της αψίδας και ψιθυρίζετε, είστε σε θέση να ακούσετε τα πάντα πεντακάθαρα, σαν να ήσασταν δίπλα! Τον αστικό μύθο της Whispering Gallery συμπληρώνει μια πραγματική ιστορία: κάποτε ένας νεαρός έκανε με αυτόν τον τρόπο στην κοπέλα του πρόταση γάμου.

5 Pointz
Η «γκαλερί του δρόμου», όπως αποκαλείται το 5 Pointz στο Queens, φιλοξενεί έναν απίστευτο αριθμό έργων τέχνης γκράφιτι στους εξωτερικούς τοίχους και όχι μόνο ενός ολόκληρου οικοδομικού συμπλέγματος-τετραγώνου. Καλλιτέχνες τόσο από την ίδια τη Νέα Υόρκη όσο και από όλον τον υπόλοιπο κόσμο περνούν τακτικά για να προσθέσουν κάτι ακόμα. Σήμερα το κτίριο αυτό έχει μετατραπεί σε ένα ζωντανό δείγμα τέχνης και παράλληλα σε μια δυναμική απεικόνιση της συνεχούς κληρονομιάς και επιρροής της. Κατά την άποψή μας, αποτελεί μια από τις πιο urban-industrial γωνιές της πόλης, που αξίζουν την προσοχή σας. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι την είδαμε να πρωταγωνιστεί πρόσφατα σε χολιγουντιανή ταινία («Now You See Me»).

Ανακαλύψτε τη μοναδική early booking προσφορά του travelplan.gr και ταξιδέψτε στο «Μεγάλο Μήλο» για τις γιορτές των Χριστουγέννων! Κάντε κλικ εδώ

*O CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

«Τρελάθηκε» ο Μπαρτζώκας: Οι πανηγυρισμοί μετά το τέλος του Παρτίζαν – Ολυμπιακός (vid)

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξέσπασε μετά την ανατροπή και το μεγάλο διπλό στο Βελιγράδι και πανηγύρισε έξαλλα τη νίκη του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024