Τραυματίστηκε υπάλληλος στον ΧΥΤΑ Φυλής από επίθεση με πέτρες
Υπάλληλος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) τραυματίστηκε μετά από επίθεση που δέχτηκε από άτομα που είχαν εισέλθει παράνομα στον ΧΥΤΑ Φυλής. Συνάδελφοί του τον απομάκρυναν από τον χώρο και κάλεσαν ασθενοφόρο, με το οποίο διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Εκτεταμένες ζημιές υπέστη και το μηχάνημα.
Υπάλληλος του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) τραυματίστηκε μετά από επίθεση που δέχτηκε από άτομα που είχαν εισέλθει παράνομα στον ΧΥΤΑ Φυλής.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΔΣΝΑ, ο υπάλληλος, ο οποίος είναι χειριστής μηχανήματος, «εκτελούσε εργασίες διάστρωσης προϊόντων καταστροφής όταν δέχτηκε απρόκλητη επίθεση με πέτρες από Ρομά και μετανάστες που είχαν εισέλθει παράνομα στον χώρο, με σκοπό την περισυλλογή και επαναπροώθηση των προϊόντων στην αγορά».
Συνάδελφοί του τον απομάκρυναν από τον χώρο και κάλεσαν ασθενοφόρο, με το οποίο διακομίστηκε στο Γενικό Κρατικό Νικαίας. Εκτεταμένες ζημιές υπέστη και το μηχάνημα.
Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε άμεσα και περιπολικά κατέφθασαν στον χώρο, ωστόσο οι δράστες είχαν εξαφανιστεί.
Μετά το επεισόδιο, ο ΧΥΤΑ Φυλής διέκοψε τη λειτουργία του και δεν θα δέχεται απορρίμματα μέχρι το πέρας του ωραρίου εργασίας.
Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, δήλωσε ότι «παρά τις προσπάθειες που καταβάλλουμε σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ, οι συνήθεις ύποπτοι συνεχίζουν τις παράνομες έως και εγκληματικές πράξεις τους. Δεν πάει άλλο. Έχουμε απευθυνθεί δεκάδες φορές σε όλες τις αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση αυτής της μεγάλης έκτασης παρανομίας. Έχουμε επισημάνει ότι κινδυνεύουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ανθρώπινες ζωές. Επιτέλους οι συμμορίες που λυμαίνονται τον ΧΥΤΑ και αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτές πρέπει να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πάνω από 60.000 ρυθμίσεις στον εξωδικαστικό μηχανισμό
- Τα τρία αγκάθια των διαπραγματεύσεων για Ιράν και ΗΠΑ, η Σαουδική Αραβία και το Ομάν που… δεν θέλει
- Ενέργεια: Άνθρακα «ψήφισαν» οι ΗΠΑ το 2025
- Κινέζοι φοιτητές μελετούν Μάο και Σι για καλύτερες…θέσεις εργασίας
- Τα AI chips φέρνουν νέα «έκρηξη» ανάπτυξης για τη Nvidia
- Ο πρωθυπουργός του Πακιστάν συνεχάρη τον Τραμπ και προσφέρθηκε να φιλοξενήσει τις διμερείς συνομιλίες
- To Ισραήλ επιτέθηκε σε 40 πόλεις του Λιβάνου το Σάββατο – Χτυπήθηκαν 25 υγειονομικοί στην Τύρο
- Νεκρός ο δράστης της επίθεσης στον Λευκό Οίκο – Τον είχαν ειδοποιήσει να «μείνει μακριά»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 24.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/pexels-giancarlo-ruedas-575430257-16944052-315x220.jpg)



















![Οι Ρώσοι χτύπησαν με Ορέσνικ σε αντίποινα για το χτύπημα στην φοιτητική εστία στο Λουγκάνσκ [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/OreshnikRussianMissileC-315x220.jpg)
![Πυροβολισμοί κοντά στον Λευκό Οίκο – Συναγερμός στη Μυστική Υπηρεσία – Δύο τραυματίες [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/2026-05-23T222349Z_757943931_RC2AFLA17VAH_RTRMADP_5_USA-TRUMP-315x220.jpg)


![Αδιανόητο μποτιλιάρισμα χιλιομέτρων στην Εθνική [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/paraliaki-315x220.jpg)




![Επίδειξη δύναμης των ΗΠΑ με άσκηση των πεζοναυτών στην πρωτεύουσα της Βενεζουέλας [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/us-embassy-caracas-315x220.jpg)





























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442