Επιδείνωση των οικονομικών τους βλέπουν έξι στα δέκα ιταλικά νοικοκυριά
Έξι στα δέκα ιταλικά νοικοκυριά θεωρούν ότι η οικονομική κατάστασή τους επιδεινώθηκε φέτος, βάσει έρευνας του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ιταλίας. Όπως αναφέρεται, η αίσθηση μεγαλύτερης οικονομικής ανασφάλειας τους τελευταίους μήνες εντάθηκε ιδίως στον ιταλικό βορρά. Ωστόσο, «Αχίλλειος πτέρνα» της χώρας παραμένει η Κάτω Ιταλία, με το 69% να δηλώνει μη ικανοποιημένο από το εισόδημά του.
Έξι στα δέκα ιταλικά νοικοκυριά θεωρούν ότι η οικονομική κατάστασή τους επιδεινώθηκε φέτος, σύμφωνα με έρευνα του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής της Ιταλίας (ISTAT).
Tο ποσοστό των νοικοκυριών που θεωρεί ότι η οικονομική του κατάσταση επιδεινώθηκε φθάνει το 58,4%, ενώ το 2012 ήταν 55,4%. Παράλληλα, το 58% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι δεν είναι ικανοποιημένο από την προσωπική του οικονομική κατάσταση.
Σε ό,τι αφορά, όμως, την εκτίμηση των «συνολικών συνθηκών ζωής», με κατώτατο βαθμό το μηδέν και ανώτατο το δέκα, οι Ιταλοί 14 ετών και πάνω επιλέγουν κατά μέσον όρο το 6,8, κάτι το οποίο σύμφωνα με σχολιαστές δείχνει ότι ο κοινωνικός και οικονομικός ιστός της χώρας έχει ακόμη κάποια περιθώρια αντοχής.
Όπως αναφέρει το ISTAT, η αίσθηση μεγαλύτερης οικονομικής ανασφάλειας τους τελευταίους μήνες εντάθηκε ιδίως στον ιταλικό βορρά.
Στις περιφέρειες αυτές -παρά την παραδοσιακή οικονομική ανάπτυξη- χιλιάδες επιχειρήσεις, ιδίως μικρομεσαίες, αναγκάσθηκαν να κατεβάσουν οριστικά τα ρολά.
Η Κάτω Ιταλία παραμένει παρά ταύτα η «Αχίλλειος πτέρνα» της χώρας: μόνο το 30,9% των κατοίκων δηλώνει ικανοποιημένο από το εισόδημά του.
Το ποσοστό αυτό αυξάνεται στο 41,3% στην Ρώμη και στις υπόλοιπες περιοχές της κεντρικής Ιταλίας και αγγίζει το 46,4% στους βόρειους νομούς της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το σχόλιο του Λιάγκα για Akyla και Eurovision και η παρομοίωση με το… Final-4 της Euroleague (vid)
- Οι Αθώοι: Η αλήθεια είναι σκληρή
- Πυρά ΠΑΣΟΚ για τον Βασίλη Σπανάκη για ενοικίαση ακινήτου στα ΕΛΤΑ – «Δεν έχω καμία σχέση εγώ», απαντά ο υφυπουργός
- Eurovision: Μήπως η Βουλγαρία δεν είναι τόσο «μακριά» από το Ισραήλ όσο νομίζεις;
- Μαλδίβες: Βρέθηκαν οι σοροί των 4 αγνοούμενων Ιταλών δυτών που εγκλωβίστηκαν σε σπήλαιο
- ΚΥΣΕΑ: Μέση Ανατολή, Ανατολική Μεσόγειο, Ιράν στην ατζέντα – «Πράσινο φως» για τις φρεγάτες Bergamini


