Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ελεύθεροι με εγγύηση άλλοι εννέα ακτιβιστές της Greenpeace

Ελεύθεροι με εγγύηση άλλοι εννέα ακτιβιστές της Greenpeace

Ελεύθερα με εγγύηση θα αφεθούν άλλα εννέα μέλη του πληρώματος του πλοίου Arctic Sunrise της Greenpeace, το οποίο κατασχέθηκε τον Σεπτέμβριο όταν ακτιβιστές αποπειράθηκαν να ανέβουν σε πετρελαϊκή εξέδρα της Gazprom. Συνολικά, έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι στιγμής 12 από τους 30 ακτιβιστές.

Ελεύθερα με εγγύηση θα αφεθούν άλλα εννέα μέλη του πληρώματος του πλοίου Arctic Sunrise της Greenpeace, το οποίο κατασχέθηκε τον Σεπτέμβριο όταν ακτιβιστές αποπειράθηκαν να ανέβουν σε πετρελαϊκή εξέδρα της Gazprom.

Συνολικά, έχουν αφεθεί ελεύθεροι μέχρι στιγμής 12 από τους 30 ακτιβιστές.

Πρόκειται για τη Βραζιλιάνα Άνα Πάουλα Αλμινιάνα Μασιέλ, τον Νεοζηλανδό Ντέιβιντ Τζον Χάουσμαν, τον Αργεντίνο Μιγκέλ Ερνάν Περς Όρσι, τον Πολωνό Τόμας Ντέμιαντσουκ, τον Γάλλο Φρανσέσκο Πισανού, τη Φινλανδή Σίνι Σααρέλα, τον Ιταλό Κριστιάν ντ’ Αλεσάντρο, την Καμίλα Σπεσιάλε από την Αργεντινή και τον Καναδό Πολ Ρουζίκι, οι οποίοι θα αφεθούν ελεύθεροι μετά την καταβολή της εγγύησης.

Τη Δευτέρα δικαστήριο της Αγίας Πετρούπολης αποφάσισε την παράταση της προσωρινής κράτησης του Αυστραλού Κόλιν Ράσελ κατά τρεις μήνες.

Αποφασίστηκε ακόμα, να αφεθούν ελεύθεροι τρεις Ρώσοι: ο εκπρόσωπος Αντρέι Αλαχβέρντοφ, η γιατρός του πλοίου Εκατερίνα Ζάσπα και ο φωτογράφος Ντένις Σινιακόφ. Η εγγύησή τους ορίστηκε στα 2 εκατομμύρια ρούβλια (45.000 ευρώ) για τον καθένα.

Η Greenpeace ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να αρχίσει την καταβολή της εγγύησης για να απελευθερωθούν οι πρώτοι ακτιβιστές.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης, Κούμι Ναϊντού, δήλωσε ότι η Greenpeace δεν γνωρίζει τίποτα για τις συνθήκες που θα συναντήσουν οι ακτιβιστές μόλις αφεθούν ελεύθεροι. «(Δεν γνωρίζουμε) αν θα τεθούν υπό κατ’ οίκον περιορισμό ή αν θα έχουν το δικαίωμα να βγαίνουν» είπε.

«Αυτό για το οποίο είμαστε σίγουροι είναι ότι εξακολουθούν να είναι κατηγορούμενοι και ότι κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε πολυετείς καθείρξεις για έγκλημα το οποίο δεν έχουν διαπράξει» πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται πως στις 22 Νοεμβρίου θα ανακοινώσει την απόφασή του το Διεθνές Δικαστήριο για το Δίκαιο της Θάλασσας, στο οποίο έχει προσφύγει η Ολλανδία, καθώς το πλοίο έφερε ολλανδική σημαία, με αίτημα να αφεθεί ελεύθερο το πλήρωμα και το πλοίο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024