Τον τίτλο της «Πράσινης Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2016» διεκδικεί η Λάρισα
Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την «Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2016» κατέθεσε συμμετοχή ο Δήμος Λαρισαίων. «Η Λάρισα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια έναν 'μαραθώνιο αγώνα' για να βελτιώσει στο έπακρο τα περιβαλλοντικά της δεδομένα και ως εκ τούτου κατέθεσε έναν πλήρη φάκελο, ο οποίος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του διαγωνισμού» επισήμανε ο δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης.
Στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό για την «Πράσινη Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2016» κατέθεσε συμμετοχή ο Δήμος Λαρισαίων. «Η Λάρισα έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετά χρόνια έναν ‘μαραθώνιο αγώνα’ για να βελτιώσει στο έπακρο τα περιβαλλοντικά της δεδομένα και ως εκ τούτου κατέθεσε έναν πλήρη φάκελο, ο οποίος ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του διαγωνισμού» επισήμανε ο δήμαρχος Κώστας Τζανακούλης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν ευρωπαϊκό διαγωνισμό, ο οποίος αξιολογεί συγκεκριμένες παραμέτρους συνολικής περιβαλλοντικής διαχείρισης των αστικών συγκροτημάτων με πληθυσμό μεγαλύτερο από τις 100.000 κατοίκους.
Τα στοιχεία, τα οποία θα αξιολογηθούν είναι: κλιματική αλλαγή/μετριασμός και προσαρμογή, τοπικά μέσα μεταφοράς, αστικοί χώροι πρασίνου με αειφόρο χρήση γης, φύση και βιοποικιλότητα, ποιότητα ατμοσφαιρικού αέρα, ποιότητα του ακουστικού περιβάλλοντος, παραγωγή και διαχείριση αποβλήτων, διαχείριση υδάτινων πόρων, επεξεργασία υδάτινων αποβλήτων, οικολογική καινοτομία και αειφόρος απασχόληση, ενεργειακή απόδοση, ολοκληρωμένη περιβαλλοντική διαχείριση.
Όπως εκτιμούν, η υποψηφιότητα του Δήμου Λαρισαίων είναι ισχυρή και σε περίπτωση διάκρισης τα οφέλη για την πόλη θα είναι τεράστια.
Το τελικό αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα γίνει γνωστό το Μάιο του 2014. Υπενθυμίζεται ότι για το 2013 «πράσινη πρωτεύουσα» είναι το Μπριστόλ της Μεγάλης Βρετανίας.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα