Δεκάδες νεκροί στο Βιετνάμ από πλημμύρες
Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εννέα ακόμα αγνοούνται, ενώ 80.000 έχουν μείνει άστεγοι μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σε κεντρικές επαρχίες του Βιετνάμ.
Τουλάχιστον 28 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και εννέα ακόμα αγνοούνται, ενώ 80.000 έχουν μείνει άστεγοι μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σε κεντρικές επαρχίες του Βιετνάμ.
Το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τοπικό αξιωματούχο, ανεβάζει τον αριθμό των νεκρών στους 34 και τον αριθμό των αγνοουμένων στους 11.
Οι πλημμύρες προκλήθηκαν από τροπική καταιγίδα.
Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε την Κυριακή φωτογραφίες από σπίτια και πλημμυρισμένους δρόμους στο τουριστικό θέρετρο Χόι Αν και την παλιά αυτοκρατορική πόλη Χουέ που έχουν χαρακτηριστεί μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς από την Unesco.
Τις τελευταίες ημέρες εκατοντάδες τουρίστες απομακρύνθηκαν από τις περιοχές αυτές, καθώς οι Αρχές αποφάσισαν την εκκένωσή τους.
Οι βροχές συνεχίζονται στις παράκτιες επαρχίες Κουάνγκ Νγκάι και Μπινχ Ντινχ, δήλωσε ο Νγκουγιέν Κουάνγκ Τρουνγκ, υπεύθυνος της Τοπικής Επιτροπής για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στην πόλη Ντανάνγκ, εκτιμώντας ότι το ύψος των υλικών καταστροφών ξεπερνά τα 65 εκατομμύρια δολάρια.
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τουλάχιστον 13 άτομα σκοτώθηκαν και 81 τραυματίστηκαν όταν η τροπική καταιγίδα Χαϊγιάν που σκότωσε χιλιάδες ανθρώπους στις Φιλιππίνες, έπληξε το Βιετνάμ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η εκστρατεία εκδίκησης του Τραμπ εναντίον Ρεπουμπλικάνων υποψηφίων μπορεί να κοστίσει τον Νοέμβριο
- Barclays: Τα «στοιχήματα» γίνονται ο νέος γκουρού των αγορών
- Η Anthropic συμφώνησε να καταβάλλει στη SpaceX 1,25 δισ. δολάρια μηνιαίως για υπολογιστική ισχύ
- Τριάντα αλιείς και υλοτόμοι δολοφονήθηκαν στη Νιγηρία από τρομοκράτες της Μπόκο Χαράμ
- Υποχώρηση των ΗΠΑ: Αφαιρέθηκε η Φρανσέσκα Αλμπανέζε από τον κατάλογο των κυρώσεων
- Μετά τους Τραμπ και Πούτιν, σειρά για τον Σι έχει η επίσκεψη στον Κιμ Γιονγκ Ούν

