Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ για τη διακοπή ρεύματος σε υπερχρεωμένα νοικοκυριά
Το ζήτημα των διακοπών ρευματοδότησης υπερχρεωμένων καταναλωτών, θέτουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Ενέργειας Γ.Μανιάτη, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Θ.Πετράκο. Οι βουλευτές υπενθυμίζουν πρόταση που έχει καταθέσει το κόμμα τους, για παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος 300 kwh τον μήνα για τις πολύ φτωχές οικογένειες και για τιμολόγηση της επιπλέον κατανάλωσης με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.
Το ζήτημα των διακοπών ρευματοδότησης υπερχρεωμένων καταναλωτών, θέτουν με ερώτησή τους προς τον υπουργό Ενέργειας Γιάννη Μανιάτη, 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Θανάση Πετράκο.
Οι βουλευτές επικαλούνται δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», σύμφωνα με το οποίο οι διακοπές συνδέσεων έχουν ξεπεράσει φέτος τις 350.000 (έναντι 300.000 πέρσι).
«Οι περισσότερες εντολές διακοπής γίνονται σε σπίτια, αλλά το 30- 40% αυτών γίνονται σε καταστήματα και επιχειρήσεις που κλείνουν. Το μέγεθος του προβλήματος είναι σημαντικό, καθότι μόλις έξι στους δέκα καταναλωτές στους οποίους κόβεται το ρεύμα επανασυνδέονται σύντομα. Είναι τραγικό και απαράδεκτο το 40% των καταναλωτών που τους διακόπτεται το ρεύμα, να μην έχουν πρόσβαση στο αγαθό τις ενέργειας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στην ερώτηση.
Στο παραπάνω πλαίσιο, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ υπενθυμίζουν πρόταση που έχει καταθέσει το κόμμα τους, για παροχή δωρεάν ηλεκτρικού ρεύματος 300 kwh τον μήνα για τις πολύ φτωχές οικογένειες (ποσότητα που «μπορεί να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες μιας τετραμελούς οικογένειας») και για τιμολόγηση της επιπλέον κατανάλωσης με το κοινωνικό οικιακό τιμολόγιο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Παραπέμπονται για «εγκληματική οργάνωση» αγρότες στην Κρήτη – Λάδι στη φωτιά από την κυβέρνηση
- Ο Σάββας Παντελίδης αναλαμβάνει την ΑΕΛ Novibet
- ΕΦΕΤ: Ανακαλεί κατεψυγμένο μπιφτέκι λόγω σαλμονέλας
- Ουκρανία: Οι ΗΠΑ επιθυμούν να παραχωρήσει το Ντονμπάς, με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο – «Σπόντες» Ευρωπαίων
- Xρυσές Σφαίρες 2026: One Battle After Another, Βουγονία και τέρατα – Όλες οι υποψηφιότητες
- «Απόλυτη φρίκη» στο Σουδάν – Μαζικός βιασμός 19 γυναικών που προσπαθούσαν να φύγουν από το Ελ Φασέρ



