Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Αναταραχή για το ενδεχόμενο εκπομπής της ΕΡΤ από το Πολυτεχνείο

Αναταραχή για το ενδεχόμενο εκπομπής της ΕΡΤ από το Πολυτεχνείο

Επί ποδός τέθηκαν οι Αρχές όταν έγινε γνωστό ότι τεχνικός εξοπλισμός των εργαζομένων της ΕΡΤ μεταφέρθηκε στο Πολυτεχνείο, προκειμένου να γίνει ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από το ΕΜΠ, ανήμερα της επετείου της 17ης Νοέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποίησε τις πρυτανικές αρχές ότι εάν κάτι τέτοιο συμβεί θα υπάρξει αστυνομική επέμβαση στο Πολυτεχνείο.

Επί ποδός τέθηκαν οι Αρχές όταν έγινε γνωστό ότι τεχνικός εξοπλισμός των εργαζομένων της ΕΡΤ μεταφέρθηκε στο Πολυτεχνείο, προκειμένου να γίνει ραδιοφωνική εκπομπή μέσα από το ΕΜΠ, ανήμερα της επετείου της 17ης Νοέμβρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποίησε τις πρυτανικές αρχές ότι εάν κάτι τέτοιο συμβεί θα υπάρξει αστυνομική επέμβαση στο Πολυτεχνείο. Οι πρυτανικές αρχές αρνήθηκαν ότι υπάρχει κάποια συμφωνία με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ.

Όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ είχαν έρθει σε συνεννόηση με την επιτροπή εορτασμού της επετείου της 17ης Νοέμβρη, που αποτελείται από καθηγητές, φοιτητές και εργαζόμενους στο Πολυτεχνείο, προκειμένου να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπήρχε επίσημη επικύρωση της πρωτοβουλίας από την Σύγκλητο, αλλά η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο ενός κοινού μηνύματος αλληλεγγύης μεταξύ απολυμένων του Δημοσίου και απεργών.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα η αντιπρύτανης Τόνια Μωροπούλου: «Συζητήσαμε στην επιτροπή εορτασμού σχετικά με το μήνυμα της επετείου και είπαμε ότι εθνικές ενέργειες απαξίωσης σε θεσμούς όπως το δημόσιο πανεπιστήμιο ή η ΕΡΤ αποδιαρθώνουν το κράτος δικαίου, δημοκρατίας και ελευθερίας». Η αντιπρύτανης σημειώνει πως η συμμετοχή των εργαζομένων της ΕΡΤ στην εκδήλωση συζητήθηκε, δεν απαγορεύθηκε από κάποιον, αλλά δεν αποφασίστηκε επίσημα.

Από την πλευρά του, ο πρύτανης του ΕΜΠ Σίμος Σιμόπουλος διέψευσε το περιστατικό, λέγοντας ότι δεν υφίσταται θέμα επέμβασης της αστυνομίας, ενώ επισημαίνει πως δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ Πολυτεχνείου και εργαζομένων της ΕΡΤ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, εξοπλισμός των εργαζομένων της ΕΡΤ είχε μεταφερθεί στο ΕΜΠ και οι εργαζόμενοι ειδοποιήθηκαν από τις Αρχές του Πολυτεχνείου ότι εάν προχωρήσουν με την ραδιοφωνική εκπομπή θα υπάρξει επέμβαση της αστυνομίας στο ΕΜΠ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, κατόπιν αυτών των εξελίξεων, η ραδιοφωνική εκπομπή των εργαζομένων της ΕΡΤ στο Πολυτεχνείο ακυρώθηκε.

Πάντως, στο blog των εργαζομένων της ΕΡΤ, ertopen.com συνεχίζεται η εκπομπή τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού προγράμματος από τις εγκαταστάσεις της ΕΤ3, στη Θεσσαλονίκη. Στην ΕΤ3 πρόκειται να παραχωρήσει συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης σήμερα, Πέμπτη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024