Το Range Rover Sport, δικαίως, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το πλέον δυναμικό μοντέλο που έχει κατασκευάσει ποτέ η Land Rover.

Με τα πλεονεκτήματα της νέας του πλατφόρμας και την εκτεταμένη χρήση αλουμινίου να έχει μειώσει αισθητά το βάρος του, η κορυφαία έκδοση, με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 5,0 λίτρων ι απόδοσης 510 ίππων θα μπορούσε κάλλιστα να αντιπαραβληθεί τις επιδόσεις ενός sportscar.

Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν, η Land Rover δεν θα αρκεστεί στην απλή Sport έκδοση, προετοιμάζοντας μια ακόμα ισχυρότερη η οποία αναμένεται να επωφεληθεί από τις εξελίξεις στην “αδελφή” Jaguar, ακολουθώντας τα χνάρια των εκδόσεων XFR-S, ΧΚR-S και XJS με την ισχύ των 550 ίππων.

Εκεί αναμένεται να φτάνει και η ισχύς της νέας, δυναμικότερης έκδοσης του Range Rover Sport, η οποία εντοπίστηκε από το φακό να προβάρει την αυξημένη ισχύ της και διαθέτοντας, εμφανώς, μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα.

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις της, με δεδομένο ότι η μέχρι σήμερα γνωστή ισχυρότερη έκδοση του βρετανικού SUV ολοκληρώνει τη διαδικασία “0-100 χλμ./ωρα” σε 5,3 δευτερόλεπτα, η νέα και δυναμικότερη εκδοχή του αναμένεται να μειώσει το χρόνο αυτό στα 5,0 δευτερόλεπτα.

AUTOMEDIA