Θανάσιμη επίθεση 16χρονου Παλαιστίνιου σε ισραηλινό στρατιώτη σε λεωφορείο
Νεαρό ισραηλινό στρατιώτη μαχαίρωσε θανάσιμα 16χρονο Παλαιστίνιος σε λεωφορείο στο βόρειο Ισραήλ. Η αστυνομία πιθανολογεί πως κίνητρο ήταν η φυλάκιση συγγενών του 16χρονου στο Ισραηλ.
Νεαρό ισραηλινό στρατιώτη μαχαίρωσε θανάσιμα 16χρονο Παλαιστίνιος σε λεωφορείο στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η αστυνομία πιθανολογεί πως κίνητρο ήταν η φυλάκιση συγγενών του 16χρονου στο Ισραηλ. Ο θάνατος του 18χρονου στρατιώτη διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο.
Η επίθεση σημειώθηκε στην πόλη Αφούλα το πρωί της Τετάρτης. Από τον Ιούλιο, που ξεκίνησαν εκ νέου οι ειρηνευτικές συνομιλίες, παρατηρείται αύξηση στα επεισόδια βίας στη γειτονική κατεχόμενη Δυτική Όχθη, όπου δέκα Παλαιστίνιοι και τρεις Ισραηλινοί έχουν σκοτωθεί σε επεισόδια βίας.
Ο διοικητής της αστυνομίας στο βόρειο Ισραήλ Ρόνι Ατία δήλωσε ότι ο δράστης κατάγεται από την Τζενίν της Δυτικής Όχθης και ότι κρατείται.
Αυτόπτης μάρτυρας της επίθεσης, που είπε στο Ρόιτερς ότι ονομάζεται Ταλ, δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του στρατού ότι οι επιβάτες του λεωφορείου φώναζαν «τρομοκράτης, τρομοκράτης» και ότι ο Παλαιστίνιος συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να διαφύγει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Για δέκατη φορά σε Final Four ο Κώστας Παπανικολάου
- Βουλή: Η αντιπολίτευση στριμώχνει την κυβέρνηση για τις υποκλοπές – Σε εξέλιξη η συζήτηση για εξεταστική
- Φθιώτιδα: Ισχυρή χαλαζόπτωση προκάλεσε σοβαρές ζημιές στον Δομοκό, πλημμύρισαν καλλιέργειες
- Εάν είναι να χτυπήσει το τηλέφωνο στις 03.00 π.μ. καλό είναι να μην το σηκώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
- Συντάξεις: Πότε γίνονται οι πληρωμές
- «Επιδημία» από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα στην Ευρώπη – Γονόρροια και σύφιλη έφτασαν σε επίπεδα ρεκόρ

