Οι πληροφορίες που ήθελαν τη νέα γενιά του Ford Ka να αποκτά μεγαλύτερες διαστάσεις, παραμένοντας παρόλα αυτά εξίσου προσιτή με τη σημερινή εκδοχή του αυτοκινήτου, επιβεβαιώνονται.

Το Ka Concept, οι πρώτες φωτογραφίες του οποίου διέρρευσαν στο διαδίκτυο, αποκαλύπτει με κάθε λεπτομέρεια τα όχι και τόσο μακρινά σχέδια της Ford για την κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης.

Πέρα από τις εμφανώς αυξημένες διαστάσεις του αμαξώματος, το νέο Ka διακρίνεται για τον δυναμικό του σχεδιασμό. Η οβάλ κεντρική εισαγωγή αέρα, σε συνδυασμό με τα φωτιστικά σώματα του μπροστινού τμήματος, διαμορφώνουν μια ιδιαίτερα ελκυστική εικόνα, η οποία μάλιστα δεν απέχει και πάρα πολύ από αυτή του πρόσφατα ανανεωμένου Fiesta.

Αν και η εμπορική πορεία του αυτοκινήτου θα ξεκινήσει από την Βραζιλία, το νέο Ka θα αποτελέσει ένα ακόμη παγκόσμιο «προϊόν» της Ford, το οποίο θα διατεθεί στις περισσότερες αγορές του πλανήτη.

Όπως και στην περίπτωση του Fiesta, αφετηρία για την βενζινοκίνητη γκάμα του αυτοκινήτου θα αποτελέσουν οι ατμοσφαιρικοί κινητήρες χωρητικότητας ενός λίτρου, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται το ενδεχόμενο παρουσίας και των υπερτροφοδοτούμενων συνόλων τεχνολογίας EcoBoost.

auto.in.gr