Οι φόροι μπορεί να πλήξουν το Χρηματιστήριο, προειδοποιεί ο Κ. Μποτόπουλος
Προειδοποίηση ότι τα υπέρμετρα φορολογικά βάρη μπορεί να απομακρύνουν τους επενδυτές από το Χρηματιστήριο Αθηνών απηύθυνε την Τρίτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κ. Μποτόπουλος.
Προειδοποίηση ότι τα υπέρμετρα φορολογικά βάρη μπορεί να απομακρύνουν τους επενδυτές από το Χρηματιστήριο Αθηνών απηύθυνε σήμερα Τρίτη ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Κ. Μποτόπουλος, μιλώντας στο Capital & Vision.
Στην τοποθέτησή του τόνισε ότι η επιβολή του φόρου υπεραξίας και η διατήρηση του φόρου επί των συναλλαγών αποτελούν «υπερβολικά βαρύ φορτίο» για τους επενδυτές και μειώνουν την ελκυστικότητα της ελληνικής αγοράς.
«Πρέπει να μη δημιουργήσουμε ένα φορολογικό καθεστώς πολύπλοκο» είπε ο κ. Μποτόπουλος και ζήτησε ισότιμη μεταχείριση Ελλήνων και ξένων επενδυτών.
Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι θα εξαιρεθούν οι συναλλαγές εντός Χρηματιστηρίου από το υποχρεωτικό άνοιγμα βιβλίων.
Σημειώνεται πως στον νέο Κώδικα Φορολογίας Εισοδήματος που θα ισχύσει από 01.01.14 προβλέπεται (άρθρο 21, παράγραφος 3) ότι η συστηματική διενέργεια πράξεων στην οικονομική αγορά (π.χ. μεταβίβαση μετοχών) με σκοπό την επίτευξη κέρδους θεωρείται επιχειρηματική συναλλαγή και ως εκ τούτου απαιτείται άνοιγμα βιβλίων στην εφορία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πανιώνιος – Ολυμπιακός 13-22: Το 21Χ21 με Ζαλάνκι οι Πειραιώτες
- «Είναι απαίσιο! Θα το λατρέψεις» – Η Σάντρα Μπούλοκ «έριξε» το Instagram – Η Τζένιφερ Άνιστον, τα ρεκόρ, το τρολάρισμα
- Είμαστε φτιαγμένοι από… πλαστικό; Η αόρατη απειλή που «κυλάει» στις αρτηρίες μας
- Μπάγερν Μονάχου – Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Γκιουλέρ το 0-1 για τη «βασίλισσα», ισοφάρισε σε 1-1 ο Πάβλοβιτς (vids)
- Γιατί είμαστε όλοι τόσο κουρασμένοι; Τα σοκαριστικά στοιχεία για τη συλλογική μας αϋπνία
- Στο νοσοκομείο η Μαρίζα Κωχ – «Ένας ακόμη σκληρός Απρίλης» γράφει