Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δεν ξεκίνησαν τα μαθήματα σε Καποδιστριακό και ΕΜΠ

Δεν άρχισαν τελικώς τη Δευτέρα τα μαθήματα ούτε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ούτε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Η Πανελλαδική Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων έχει κηρύξει νέα πενθήμερη απεργία για δέκατη εβδομάδα, ενώ παράλληλα την εβδομάδα που διανύουμε πραγματοποιούνται και οι εορτασμοί για την επέτειο των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Δεν άρχισαν τελικώς τη Δευτέρα τα μαθήματα ούτε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ούτε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Η Πανελλαδική Ομοσπονδία των διοικητικών υπαλλήλων έχει κηρύξει νέα πενθήμερη απεργία για δέκατη εβδομάδα, ενώ παράλληλα την εβδομάδα που διανύουμε πραγματοποιούνται και οι εορτασμοί για την επέτειο των 40 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Οι διοικήσεις των δύο Ιδρυμάτων παρακολουθούν τα τεκταινόμενα χωρίς να μπορούν να αντιδράσουν. Το ερώτημα που έθετε σήμερα πανεπιστημιακός μιλώντας στο Βήμα ήταν: «Τι να κάνουμε; Να καλέσουμε την αστυνομία; Και αν χτυπήσει ένα παιδί; Φαντάζεστε τι θα γίνει μετά;»

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχουν προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Δευτέρας γενικές συνελεύσεις των διοικητικών υπαλλήλων τους, προκειμένου να αποφασίσουν την στάση τους για την τρέχουσα εβδομάδα.

Στο Πολυτεχνείο είχε ορισθεί κατάληψη της κεντρικής πύλης του από τις 8 έως τις 9.30 το πρωί, η οποία έληξε χωρίς επεισόδια. Έτσι κι αλλιώς, όμως, οι αποφάσεις των συλλόγων των διοικητικών υπαλλήλων των δύο Ιδρυμάτων αναφέρουν ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους θα υπάρχει περιφρούρηση στις εισόδους των δύο Ιδρυμάτων.

Στο Πολυτεχνείο τα μαθήματα επρόκειτο να αρχίσουν την Τρίτη και την Τετάρτη, οπότε αν αυτό πραγματοποιηθεί θα γίνει γνωστό στη διάρκεια της ημέρας. Μέλος της διοίκησης του Πολυτεχνείου έλεγε τη Δευτέρα ότι το εξάμηνο δεν θα χαθεί εάν γίνουν συνεχόμενα μαθήματα από την ερχόμενη εβδομάδα και ως το τέλος Ιουλίου χωρίς διακοπές και αργίες.

Με αυτό τον τρόπο συμπληρώνονται οι 36 εβδομάδες των δύο εξαμήνων που απαιτεί ο νόμος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Έγραψε ιστορία η Ρεάλ: Μυθικό επίτευγμα για τη «Βασίλισσα»!

Η Ρεάλ πέτυχε κάτι που δεν έχει καταφέρει ποτέ καμία άλλη ομάδα στο Champions League!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024