Την Κύπρο επισκέπτεται ο πρόεδρος της ΕΤΕπ
Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ. Ο κ. Χόγιερ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα συναντήσει και τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη. Στις 11 Νοεμβρίου ο κ. Χόγιερ θα βρεθεί στην Αθήνα.
Επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο πραγματοποιεί σήμερα, Παρασκευή, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων Βέρνερ Χόγιερ.
Ο κ. Χόγιερ θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, ενώ θα συναντήσει και τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, με τον οποίο θα συζητήσουν τα θέματα συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων και τις δραστηριότητες της Τράπεζας στο πλαίσιο των κοινών προσπαθειών για στήριξη της κυπριακής οικονομίας.
Στις 11 Νοεμβρίου ο κ. Χόγιερ θα βρεθεί στην Αθήνα, προκείμενου να προχωρήσει στη σύναψη συμφωνιών συνολικού ύψους 550 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση έργων σε αυτοκινητοδρόμους, υποδομές τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
Οι σχετικές συμφωνίες θα υπογραφούν με την ευκαιρία της πραγματοποίησης για πρώτη φορά στη χώρα μας, το διήμερο 11 και 12 Νοεμβρίου, της συνάντησης της Διευθύνουσας Επιτροπής της ΕΤΕπ, ενόψει της Προεδρίας της ΕΕ που θα αναλάβει η Ελλάδα, από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Στη διάρκεια της παραμονής της στην Αθήνα, η διευθύνουσα επιτροπή της ΕΤΕπ θα έχει σειρά επαφών με την ελληνική κυβέρνηση και θα επισκεφθεί έργα που έχουν χρηματοδοτηθεί από την τράπεζα, ως ένδειξη έμπρακτου ενδιαφέροντος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αφγανιστάν: Αίσθηση προκαλεί βίντεο του BBC – Πατέρας πουλάει τις 7χρονες κόρες του για να επιβιώσει η υπόλοιπη οικογένεια
- «Μια νύχτα μόνο»: Τι θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο στο ΜΕGA
- Οι Patriot εγκαταλείπουν Διδυμότειχο και Κάρπαθο και η «Γαλάζια Πατρίδα» φτιάχνει νέα σενάρια
- «Δεν είναι καθόλου κακές ιδέες»: Νέοι και νέες προτείνουν όνομα για το κόμμα Τσίπρα – Ποιο ξεχωρίζει;
- Πώς τιμωρήθηκε «ο χειρότερος βουλευτής στην ιστορία των ΗΠΑ»
- «Sir David Beckham Rose»: Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ απέκτησε το δικό του τριαντάφυλλο χάρη στην κόρη του Χάρπερ


