Εντός των προβλέψεων των αναλυτών κινήθηκαν οι αποφάσεις για τις ελληνικές μετοχές που θα ενταχθούν στον δείκτη Morgan Stanley Capital International (MSCI) στις 26 Νοεμβρίου. Οριακά υψηλότερος ήταν ο αριθμός των μετοχών που θα συνθέσουν το δείκτη MSCI Greece, καθώς διαμορφώθηκαν σε 10 έναντι 8 που ήταν η πρόβλεψη των αναλυτών.

Στο δείκτη MSCI Greece εντάχθηκαν οι τίτλοι της Εθνικής Τράπεζας, της Τράπεζας Πειραιώς, της Alpha Bank, της ΔΕΗ, των Folli-Follie Group, των Ελληνικά Πετρέλαια, της Jumbo, του Τιτάνα, ενώ παρέμειναν εκείνοι του ΟΤΕ και του ΟΠΑΠ.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές οι εν λόγω μετοχές θα βρεθούν στις 26 Νοεμβρίου στο στόχαστρο των funds που επενδύουν σε αναπτυσσόμενες αγορές. Οι πλέον απαισιόδοξες εκτιμήσεις αναφέρουν πως στο ΧΑΑ το εν λόγω διάστημα θα εισρεύσουν 300 εκατ. δολάρια από τοποθετήσεις στους τίτλους αυτούς, ενώ οι πλέον αισιόδοξες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τοποθετήσεις ύψους 800 εκατ. δολαρίων.

Το κομβικό στοιχείο για το πόση σημασία θα δοθεί τελικά στις ελληνικές μετοχές θα είναι η στάθμιση (βαρύτητα) που θα έχει η Ελλάδα στον δείκτη MSCI EM.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ