Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Υψηλοί τόνοι στη Βουλή για την επέμβαση στο Ραδιομέγαρο

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Βούτσης, κατήγγειλε ότι η εισβολή στην ΕΡΤ «συνιστά κίνηση πολιτικής αποσταθεροποίησης και έκνομη πράξη». «Κάπως έτσι μπήκαν τα τανκς στο Πολυτεχνείο» είπε ο Β.Καπερνάρος από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή μεταξύ κυβέρνησης και Αντιπολίτευσης για την επέμβαση των ΜΑΤ στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ.Μητσοτάκης, είπε ότι «έπρεπε να συμβεί αυτό που έγινε σήμερα, το οποίο ενδεχομένως να έπρεπε να είχε γίνει πολύ νωρίτερα».

«Η Δημοκρατία θα έχει αναβαθμιστεί όταν η εφαρμογή του νόμου δεν θα αποτελεί είδηση. Η πραγματικότητα είναι ότι η ΕΡΤ τελούσε υπό κατάληψη από τις 11 Ιουνίου» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και σημείωσε ότι «θα μπορούσε να ασκηθεί κριτική γιατί κράτησε τόσο πολύ η κατάσταση, όχι γιατί εφαρμόζει τους νόμους».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Ν.Βούτσης κατήγγειλε ότι η εισβολή στην ΕΡΤ «συνιστά κίνηση πολιτικής αποσταθεροποίησης και έκνομη πράξη».

«Προστέθηκε μία ακόμα χάντρα παρανομίας στις παράνομες διαδικασίες που ξεκίνησαν στις 11 Ιουνίου. Οδηγηθήκαμε σε πλήρες και επικίνδυνο αδιέξοδο», τόνισε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ ο Ν. Βούτσης. Τόνισε ότι πρόκειται για «αντιδημοκρατική συμπεριφορά που θέλει να οδηγήσει τα πράγματα σε περαιτέρω όξυνση».

Ιδιαίτερα έμφαση έδωσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ στην απαγόρευση της Αστυνομίας σε βουλευτές να προσεγγίσουν στην ΕΡΤ. «Σας απαγορεύουμε να θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξουν βουλευτές δύο ταχυτήτων, δύο επιπέδων δικαιωμάτων. Μας απαγορευόταν επί 1,5 ώρα να βαδίσουμε 150 μέτρα μέχρι την ΕΡΤ», είπε και τόνισε «αν θεωρείτε ότι έχει κανείς δικαίωμα να απαγορεύει να βαδίσουν στους βουλευτές προς την ΕΡΤ, κάνετε λάθος».

«Τα έκτακτα μέτρα περιστολής της Δημοκρατίας από την συγκυβέρνηση του μνημονίου δεν θα περάσουν», υπογράμμισε ο κ. Βούτσης. «Δεν υπάρχει τίποτα έκτακτο», φώναξε ο βουλευτής της ΝΔ Δ.Κυριαζίδης. «Είστε προπετής, κ. Κυριαζίδη», του απάντησε ο Ν. Βούτσης και πρόσθεσε: «Ήμασταν στο δρόμο που περπάτησε ο Λαμπράκης πριν από 47 χρόνια, και τότε τον άφησαν να περπατήσει».

Στο σχόλιο αυτό αντέδρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Κωνσταντινόπουλος και ο Ν. Βούτσης επέκρινε την στάση του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: «Λυπάμαι για το κατάντημά σας. Δεν είστε συνιστώσα, είστε γρανάζι αυτής της άθλιας ακροδεξιάς πολιτικής».

«Κάπως έτσι είχε μπει και τα τανκς στο Πολυτεχνείο. Ξαφνικά. Ξαφνικά μπήκε τα τανκς, ξαφνικά μπήκαν τα ΜΑΤ», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Β. Καπερνάρος.

«Εύχομαι να είναι το τελευταίο λάθος μίας αλυσίδας λαθών που ξεκίνησαν τον Ιούνιο. Πόσο ώριμο ή ανώριμο είναι ένας πρωθυπουργός, ένας αρχηγός κόμματος να παραδεχθεί ότι κάναμε ένα λάθος;» αναρωτήθηκε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Ν. Τσούκαλης.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024