Πωλητήριο στην έδρα της έβαλε η Corriere della Sera, λόγω κόστους
Με στόχο την μείωση των χρεών και την τήρηση των δεσμεύσεών της προς τις τράπεζες, το ΔΣ της εφημερίδας Corriere della Sera αποφάσισε την πώληση της ιστορικής έδρας της εφημερίδας, ενός κτιρίου το οποίο βρίσκεται στην οδό Σολφερίνο του Μιλάνου, έναντι τιμήματος ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ.
Με στόχο την μείωση των χρεών και την τήρηση των δεσμεύσεών της προς τις τράπεζες, το ΔΣ της εφημερίδας Corriere della Sera αποφάσισε την πώληση της ιστορικής έδρας της εφημερίδας, ενός κτιρίου το οποίο βρίσκεται στην οδό Σολφερίνο του Μιλάνου, έναντι τιμήματος ύψους 120 εκατομμυρίων ευρώ.
{{{ map }}}
Το κτίριο οικοδομήθηκε πριν ένα αιώνα, θεωρείται από τα σημαντικά δείγματα του αρχιτεκτονικού ρυθμού Liberty και το επισκέπτονται, κάθε χρόνο, 20.000 μαθητές, φοιτητές και αναγνώστες γενικότερα.
Στο ίδιο μέγαρο, στεγάζεται και η αθλητική εφημερίδα Gazeta dello Sport, η οποία ανήκει επίσης στον όμιλο Rcs.
Η συμφωνία δίνει την δυνατότητα στον όμιλο να ενοικιάζει το οίκημα. Αυτό τουλάχιστο για το άμεσο μέλλον σημαίνει ότι δεν θα χρειαστεί να αναζητήσει νέα έδρα.
Οι δημοσιογράφοι της πρώτης σε κυκλοφορίας ιταλικής εφημερίδας, όμως αντέδρασαν έντονα στην δημοσιοποίηση της συγκεκριμένης συμφωνίας, καθώς θεωρούν ότι με τον τρόπο αυτό αλλοιώνεται η φυσιογνωμία της Corriere della Sera, θέτοντας σε κίνδυνο ακόμη και την ίδια της την ανεξαρτησία.
Εκπρόσωποί τους είπαν ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο ακόμη και να προσφύγουν δικαστικά εναντίον της απόφασης.
Υπέρ της πώλησης τασσόταν επίμονα ο βασικός μέτοχος της εφημερίδας του Μιλάνου, ο όμιλος Fiat.
Δυο μέλη του ΔΣ εκφράσθηκαν αρνητικά, τονίζοντας ότι οι τιμές στην ιταλική αγορά ακινήτων έχουν πέσει αισθητά λόγω της κρίσης, και για τον λόγο αυτό η πώληση θα έπρεπε να έχει αναβληθεί.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τη σφαγή τουλάχιστον 29 κατοίκων στη Νιγηρία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Θέμα Δημοκρατίας
- Η Κορίνθιανς ξήλωσε την καρέκλα που κάθονταν ρατσιστής οπαδός που έβρισε τον αντίπαλο τερματοφύλακα
- Μενουδάκος για υποκλοπές: Σε χαμηλά επίπεδα αξιοπιστίας η Δικαιοσύνη
- Σαντορίνη: Σε ισχύ μέτρα της Πολιτικής Προστασίας – Πού απαγορεύεται η πρόσβαση λόγω γεωδυναμικών φαινομένων
- Γιορτή σήμερα 28 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο




