Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Τη διήμερη απεργία των εργαστηριακών γιατρών  ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Τη διήμερη απεργία των εργαστηριακών γιατρών ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Κάλεσμα προς τους γιατρούς να στηρίξουν τη διήμερη απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων, απευθύνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχαήλ Βλασταράκος, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς τους εκπροσώπους της Πολιτείας και των κομμάτων «να σταματήσουν να αντιδικούν στις πλάτες της υγείας, του έλληνα γιατρού, αλλά και του πολίτη».

Κάλεσμα προς τους γιατρούς να στηρίξουν τη διήμερη απεργιακή κινητοποίηση της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Εργαστηριακών Γιατρών Βιοπαθολόγων Κυτταρολόγων Παθολογοανατόμων, απευθύνει ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Μιχαήλ Βλασταράκος, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα προς τους εκπροσώπους της Πολιτείας και των κομμάτων «να σταματήσουν να αντιδικούν στις πλάτες της υγείας, του έλληνα γιατρού, αλλά και του πολίτη αυτής της χώρας».

«Πρέπει να συνεργαστούμε, όλοι μαζί, ενωμένοι, για μια υγεία με αξιοπρέπεια, χωρίς διαχωρισμούς, χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς επιβαρύνσεις. Οι διαχωρισμοί, οι στείρες αντιδικίες και αντεγκλήσεις, ευνοούν τα σχέδια εκείνων, που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν μέσα από την κρίση ότι έχει απομείνει όρθιο στον τομέα της υγείας και της περίθαλψης. Οι Έλληνες ιατροί και πολίτες με αξιοπρέπεια αντιδρούν και θα αντιδράσουν», υπογραμμίζει ο κ.Βλασταράκος.

Δίπλα στους εργαστηριακούς ο ΠΙΣ
Στο πλευρό των μικρομεσαίων εργαστηρίων και ιατρείων βρίσκεται ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλλογος, εκφράζοντας την συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις τους. «Οι εργαστηριακοί γιατροί απεργούν την Τετάρτη 6 και Πέμπτη 7 Νοεμβρίου, διεκδικώντας το δικαίωμα και την αξιοπρέπεια στην εργασία και την συνέχιση της προσφοράς στον έλληνα εργαζόμενο, τον άνθρωπο της γειτονιάς, τον άνεργο και ανασφάλιστο συμπολίτη μας», σημειώνει ο κ. Βλασταράκος.

Ο πρόεδρος του ΠΙΣ, χαρακτηρίζει ως προσπάθεια υποβάθμισης και απόπειρα κλεισίματος των μικρών και μεσαίων ιατρείων και εργαστηρίων τις αποφάσεις του ΕΟΠΥΥ και της Πολιτείας, για εφαρμογή rebate, claw back, αλλά και τη μεγάλη καθυστέρηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων.

Τέλος, ως προς την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, ο πρόεδρος του ΠΙΣ εκφράζει την αντίθεσή του σε σχέδια που οδηγούν σε κλείσιμο Μονάδων, απολύσεις, διαθεσιμότητα, κινητικότητα ή αλλαγή εργασιακών σχέσεων.

health.in.gr

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024