Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Στο αέναο «κυνήγι» για το ιδανικό στήθος οι περισσότερες γυναίκες

Στο αέναο «κυνήγι» για το ιδανικό στήθος οι περισσότερες γυναίκες

Περισσότερες από 1.750.000 γυναίκες παγκοσμίως υποβλήθηκαν σε πλαστική για βελτίωση του στήθους τους το 2011, ενώ πάνω από το 40% του γυναικείου πληθυσμού, ανεξαρτήτως ηλικίας, δεν είναι σήμερα ικανοποιημένες από την εμφάνιση του, σύμφωνα με στατιστικές μελέτες.

Περισσότερες από 1.750.000 γυναίκες παγκοσμίως υποβλήθηκαν σε πλαστική για βελτίωση του στήθους τους το 2011, ενώ πάνω από το 40% του γυναικείου πληθυσμού, ανεξαρτήτως ηλικίας, δεν είναι σήμερα ικανοποιημένες από την εμφάνιση του, σύμφωνα με στατιστικές μελέτες.

Το θέμα της αισθητικής αποκατάστασης του γυναικείου μαστού απασχόλησε τις εργασίες του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (30 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου) με τους συμμετέχοντες να αναλύουν την πληθώρα των τεχνικών της πλαστικής χειρουργικής που αντιμετωπίζει αυτό ακριβώς το αισθητικό πρόβλημα.

Το 2011, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στατιστικά στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν 1.205.251 επεμβάσεις αυξητικής στήθους σε ολόκληρο τον κόσμο, με τον αριθμό αυτό να αντιστοιχεί στο18,9% όλων των επεμβάσεων παγκοσμίως.

Η ασφαλέστερη τεχνική αυξητικής στήθους είναι με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης ενώ οι πιο σύγχρονες τεχνικές της μικρολιπομεταφοράς και των βλαστοκυττάρων έχουν περιορισμένες εφαρμογές, προς το παρόν.

Στην αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης, κατά την προεγχειρητική επίσκεψη αποφασίζονται το μέγεθος, το σχήμα, η προβολή και το είδος του ενθέματος. Η ορθή επιλογή προκύπτει, από τα σωματομετρικά κριτήρια (ύψος, εύρος θώρακα, υπάρχων μαστός), τις επιθυμίες της γυναίκας, σε συνδυασμό με την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού.

Το ένθεμα μπορεί να είναι στρογγυλό ή σταγονοειδές, να έχει μέτρια ή υψηλή προβολή, ενώ το περιεχόμενο είναι συνεκτική σιλικόνη. Τα ενθέματα νερού και αυτά της γέλης σιλικόνης σπάνια προτιμώνται πλέον. Τέλος, η επιφάνεια του ενθέματος πρέπει να είναι τραχεία για την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων ανάπτυξης κάψας.

Το ένθεμα εισέρχεται από τομή 2-3 εκατοστών, είτε από τη βάση του μαστού (προτιμάται από την πλειοψηφία των πλαστικών χειρουργών παγκοσμίως), είτε γύρω από τη θηλή, είτε από τη μασχάλη. Από τον ομφαλό είναι δυνατή η είσοδος μόνο για τα ενθέματα νερού.

Μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το μαζικό αδένα ή κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ. Με την τεχνική dual plane γίνεται συνδυασμός των παραπάνω πετυχαίνοντας καλύτερο, πιο φυσικό και μακράς διάρκειας αποτέλεσμα, διορθώνοντας ταυτόχρονα τυχόν ανωμαλίες στο σχήμα, τη μικρή πτώση με χαλάρωση και τυχόν ασυμμετρία.

Η αυξητική στήθους γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί 1 με 1,5 ώρες και η γυναίκα επιστρέφει σπίτι της αυθημερόν. Στην εργασία της επιστρέφει σε λίγες ημέρες και σε πλήρη αθλητική δραστηριότητα σε 3-4 εβδομάδες. Μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρξει παροδικός ήπιος πόνος, πρήξιμο, ευαισθησία των μαστών για σύντομο χρονικό διάστημα.

Η αύξηση εφαρμόζεται στις περιπτώσεις όπου το μέγεθος είναι μικρό, έχει «αδειάσει», ειδικά ο άνω πόλος, μετά από τοκετό ή απώλεια βάρους και όταν το σχήμα δεν είναι κανονικό.

Η ανόρθωση μαστού εφαρμόζεται όταν το αρχικό μέγεθος είναι ικανοποιητικό, αλλά έχει «πέσει και είναι εντελώς άδειο», ειδικά μετά από τοκετό ή απώλεια βάρους. Το 2011 έγιναν 543.848 επεμβάσεις ανόρθωσης παγκοσμίως και αντιστοιχούν στο 5,7% όλων των επεμβάσεων.

Οι περισσότερες τεχνικές ανόρθωσης μέχρι τώρα βασιζόταν μόνο στην αφαίρεση δέρματος. Αυτό είχε σαν συνέπεια τη μικρή διάρκεια του αποτελέσματος και τις μεγάλες τομές δίκην «άγκυρας» που δύσκολα γίνονται αποδεκτές.

Με την καινούργια τεχνική της «κάθετης ανόρθωσης» επαναδιαμορφώνεται το μέρος του μαστού που ευθύνεται για την πτώση και προωθείται προς τα πάνω. Δηλαδή, χρησιμοποιείται τμήμα του ίδιου του μαστού σαν «αυτοένθεμα». Παράλληλα γίνεται και η τοποθέτηση των θηλών στην ιδανική θέση.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδανικό σχήμα, με γεμάτο τον άνω πόλο, με διάρκεια και μόνο με κάθετες τομές.

Η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και σε συνδυασμό με ενθέματα σιλικόνης, όταν έχουμε μικρό και «πεσμένο» στήθος, όπως σε περιπτώσεις μεγάλης απώλειας βάρους.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1 με 1,5 ώρες, ο πόνος είναι ελάχιστος, η νοσηλεία είναι συνήθως ημερήσια, η ανάρρωση είναι σύντομη, ενώ η μετεγχειρητική φροντίδα εστιάζεται κυρίως στην περιποίηση του τραύματος.

health.in.gr

Sports in

Ο Βαγγέλης Μαρινάκης στη Νιόν για τον ημιτελικό της Κ19 του Ολυμπιακού

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, μια μέρα μετά το έπος της Πόλης βρίσκεται και στη Νιόν για να παρακολουθήσει τον σπουδαίο ημιτελικό της Κ19 με τη Ναντ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024