Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Τα μυστικά της σαγηνευτικής Κωνσταντινούπολης!
Κωνσταντινούπολη

Τα μυστικά της σαγηνευτικής Κωνσταντινούπολης!

Η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζεται κανείς λόγο για να επισκεφθεί τη σαγηνευτική Κωνσταντινούπολη, αρκεί μια αφορμή! Αφήστε το travelplan.gr να σας ξεναγήσει στην επίσημη αγαπημένη του! Ιδού 3 μυστικά της Πόλης που πρέπει να γνωρίζετε: 1) Η Βασιλική Δεξαμενή Από τα λιγότερο διάσημα αξιοθέατα της Πόλης, παρότι αξίζει πραγματικά τον κόπο να την επισκεφθείτε. […]

Η αλήθεια είναι ότι δε χρειάζεται κανείς λόγο για να επισκεφθεί τη σαγηνευτική Κωνσταντινούπολη, αρκεί μια αφορμή!

Αφήστε το travelplan.gr να σας ξεναγήσει στην επίσημη αγαπημένη του! Ιδού 3 μυστικά της Πόλης που πρέπει να γνωρίζετε:

1) Η Βασιλική Δεξαμενή
Από τα λιγότερο διάσημα αξιοθέατα της Πόλης, παρότι αξίζει πραγματικά τον κόπο να την επισκεφθείτε. Πιο γνωστή ίσως ως το Υδραγωγείο του Ιουστινιανού, η Βασιλική Δεξαμενή χτίστηκε το 532 και χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 16ο αιώνα. Η αποκατάστασή της έγινε το 19ο αιώνα, όταν προστέθηκαν κίονες από διάφορα ρωμαϊκά κτίσματα. Η μυστικιστική ατμόσφαιρα του χώρου δημιουργεί ένα πολύ ενδιαφέρον περιβάλλον, το οποίο μπορείτε να περιηγηθείτε (ανάμεσα στις 336 κολόνες του) υπό τους ήχους κλασικής μουσικής!

2) Το χαμάμ
Η ιεροτελεστία του χαμάμ θα σας μεταφέρει σε περασμένες εποχές, ενώ θα απολαμβάνετε ένα από τα must της κοινωνικής ζωής της Ανατολής. Ένα από τα καλύτερα χαμάμ θεωρείται το Καγκαλόγλου, κοντά στην Αγιά Σοφιά, σε ένα υπέροχο κτίριο του 18ου αιώνα. Σας προτείνουμε να απολαύσετε μια πλήρη περιποίηση με μασάζ, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία χαλάρωσης.

3) Το εξαιρετικό φαγητό
Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για την πολίτικη κουζίνα. Τα λόγια περισσεύουν! Είναι σαφές ότι στην Κωνσταντινούπολη αγαπούν ιδιαίτερα το φαγητό και το προσφέρουν πολύ περιποιημένο. Το σίγουρο είναι ότι θα απολαύσετε ιδιαίτερες γεύσεις της αυθεντικής Ανατολής. Συμβουλή μας: να μην περιοριστείτε μόνο σε «γεύσεις του δρόμου», αλλά να φάτε σε ένα καλό εστιατόριο (θα χρειαστεί ενδεχομένως να κάνετε κράτηση, καθώς δύσκολα βρίσκει κανείς τραπέζι αν δεν έχει κλείσει) και να μην παραλείψετε να μπείτε σε ένα ζαχαροπλαστείο, για να δοκιμάσετε τα εξαιρετικά παραδοσιακά γλυκά. Τέλος, δοκιμάστε τα γευστικά τσάγια, χαλαρώνοντας με έναν από τους μυρωδάτους ναργιλέδες.

*Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε το travelplan.gr
O CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024