Το online chatting κάνει καλό στα κοινωνικά απομονωμένα άτομα
Το online chatting μπορεί να βοηθήσει άτομα που είναι κοινωνικά απομονωμένα και βιώνουν ψυχολογικά προβλήματα, σύμφωνα με βρετανική ανασκόπηση που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Plos One.
Ομάδα ειδικών από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, με επικεφαλής τον Δρ Κιθ Χάουτον, ανέλυσε στοιχεία από 14 έρευνες που εξέταζαν την επιρροή του διαδικτύου σε νεαρά άτομα και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι διαδικτυακός διάλογος μπορεί να είναι επιβοηθητικός.
Οι ερευνητές επισημαίνουν ότι, αν και στο διαδίκτυο ελλοχεύουν σημαντικοί κίνδυνοι για τα νεαρά άτομα, όπως για παράδειγμα η ψυχολογική βία από άλλους, αλλά και η ενθάρρυνση για πράξεις που θίγουν τη σωματική ακεραιότητα τους, τα διάφορα διαδικτυακά forum βοηθούν σημαντικά άτομα κοινωνικά απομονωμένα καθώς και συναισθηματικά «ευάλωτους» νέους.
Όπως παρατήρησαν οι ερευνητές, σε πολλές περιπτώσεις η ψυχολογική στήριξη που λαμβάνουν και η σύνδεση με άλλους ανθρώπους που επιτυγχάνουν τα απομονωμένα άτομα σε ένα διαδικτυακό forum τους βοηθά σημαντικά να κοινωνικοποιηθούν και τελικώς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημά τους.
«Η επικοινωνία μέσω του διαδικτύου και άλλων ηλεκτρονικών μέσων μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στην αποφυγή αυτοκτονιών και στην ευρύτερη ψυχολογική στήριξη των νέων ανθρώπων», υπογραμμίζει ο Δρ Χάουτον.
health.in.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συνταγή: Κις λορέν με σολομό και μπρόκολο
- Το τέλος της στρατιωτικής ισχύος; Πώς η τεχνητή νοημοσύνη και τα drones θολώνουν τη γραμμή του μετώπου
- Σε τροχιά δυσμενούς σεναρίου η οικονομία της Ελλάδας – Αποκωδικοποιώντας κρίσιμους δείκτες
- Σε αδιέξοδο οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ και Ιράν μετά από εκατέρωθεν απορρίψεις των σχεδίων για τερματισμό του πολέμου
- Η επιστήμη βρήκε το «μυστικό» για την απόλυτη χαλάρωση
- Καιρός: Καλοκαιράκι από Δευτέρα – Πάνω από τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία


