Ανάσα για τον Λεβαδειακό που νίκησε την άτυχη Ξάνθη με 2-0
Βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Λεβαδειακός, επικρατώντας με 2-0 στην έδρα του της Ξάνθη, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας. Χάρη στα γκολ του Μάντζιου στο 35' και του Ροτζέριο στο 58' οι Βοιωτοί πανηγύρισαν την τρίτη φετινή τους νίκη και ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι με τον Σολάρι στο 53', ενώ είχαν και δύο δοκάρια.
Βαθμολογική «ανάσα» πήρε ο Λεβαδειακός, επικρατώντας με 2-0 στην έδρα του της Ξάνθη, στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας.
Χάρη στα γκολ του Μάντζιου στο 35′ και του Ροτζέριο στο 58′ οι Βοιωτοί πανηγύρισαν την τρίτη φετινή τους νίκη και ξέφυγαν από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι έχασαν πέναλτι με τον Σολάρι στο 53′, ενώ είχαν και δύο δοκάρια.
Το παιχνίδι ήταν σε γενικές γραμμές ισορροπημένο στο πρώτο ημίχρονο, με τους γηπεδούχους να έχουν την πρώτη καλή στιγμή στο 8΄, με το σουτ του Κάντζι να φεύγει λίγο πάνω από την εστία του Κυριακίδη.
Οι «ακρίτες» προσπάθησαν να απειλήσουν με κάποια μακρινά σουτ, που δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Πρζιρόβσκι, για να φτάσουμε στο 35ο λεπτό, όταν ο Μουλόπουλος σέντραρε και ο Μάντζιος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τον Λεβαδειακό. Η Ξάνθη προσπάθησε να απαντήσει άμεσα, όμως το φάουλ του Κάλβο στο 38′ έδιωξε ο Πρζιρόβσκι.
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τη μεγάλη ευκαιρία των φιλοξενούμενων, οι οποίοι κέρδισαν πέναλτι στο 53΄, σε χέρι του Μανόλο μέσα στην περιοχή, όμως ο Σολάρι που ανέλαβε την εκτέλεση έστειλε την μπάλα άουτ.
Πέντε λεπτά αργότερα, ο Ροτζέριο «τιμώρησε» τους «ακρίτες», καθώς εκμεταλλεύτηκε την ασταθή απόκρουση του Κυριακίδη στη σέντρα του Γιάντση και από κοντά «έγραψε» το 2-0 και σφράγισε» τη νίκη του Λεβαδειακού.
Η Ξάνθη θα μπορούσε ίσως και πάλι να διεκδικήσει κάτι, στάθηκε, όμως άτυχη καθώς είχε δύο δοκάρια, στο 71′ σε κεφαλιά του Ράνου και στο 84′ σε σουτ του Σολτάνι.
Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Κίτρινες: Μανόλο, Βασιλείου
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πρζιρόβσκι, Μουλόπουλος, Λυκογιάννης, Γεωργίου, Μάγκας (85΄ Σανγκουινέτι), Μανόλο, Κονέ, Ροτζέριο, Μάντζιος (90΄+ Σκέμπης), Κάντζι, Γιάντσης (60΄ Βασιλείου)
ΞΑΝΘΗ (Ράινερ Μάουρερ): Κυριακίδης, Παϊτο, Γούτας, Μαρίν, Φλίσκας, Μπέρτος, Βάλλας (46΄ Χοσέμι), Σολτάνι, Ντιέ (64΄ Ράνος), Σολάρι, Κάλβο (79΄ Σουάρες Εστράδα)
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σε μπελάδες ο Παναθηναϊκός για την εξάδα της Ευρωλίγκας (pics)
- Έτσι διαμορφώθηκε η βαθμολογία της Euroleague μετά την ήττα του Παναθηναϊκού από τη Χάποελ
- Δεν πήγε στο flash interview ο Αταμάν: «Μεγάλη απογοήτευση για εμάς…»
- Ντόντσιτς, Τζέιμς και Ριβς γράφουν Ιστορία: Τι πετυχαίνουν ως «Big-3» για πρώτη φορά στο ΝΒΑ
- «Έσταξε χολή» ο Φάμπιο Καπέλο για τους Ιταλούς αμυντικούς
- Οικογένειες έτρεχαν να σωθούν στο Ερυθρός Αστέρας – Παρτιζάν! Σοβαρά επεισόδια στο ματς της Euroleague (vids)
- Πάλεψε αλλά ηττήθηκε (85-80) ο Αθηναϊκός στον πρώτο τελικό του Eurocup γυναικών
- Ώρα αυτοκριτικής και θεραπείας για τον Τάιγκερ Γουντς: Εγκαταλείπει το γκολ και ξεκινά αποτοξίνωση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 03.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/nick-owuor-astro-nic-portraits-b25CZm2Nnco-unsplash-315x220.jpg)











































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442