Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
weather-icon 21o
Έτοιμοι για αντίποινα οι Ταλιμπάν του Πακιστάν μετά το θάνατο του ηγέτη τους

Έτοιμοι για αντίποινα οι Ταλιμπάν του Πακιστάν μετά το θάνατο του ηγέτη τους

Εκδίκηση για τον θάνατο του ηγέτη τους ορκίζονται οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, οι οποίοι έθαψαν κρυφά τον Χακιμουλάχ Μεσούντ, που σκοτώθηκε την Παρασκευή από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ. Οι Ταλιμπάν ετοιμάζονται για αντίποινα με σειρά βομβιστικών επιθέσεων και επιθέσεων αυτοκτονίας στις ΗΠΑ. Διάβημα διαμαρτυρίας για την εξόντωση του Μεσούντ επέδωσε στον αμερικανό πρεσβευτή το Ισλαμαμπάντ.

Εκδίκηση για τον θάνατο του ηγέτη τους ορκίζονται οι Ταλιμπάν του Πακιστάν, οι οποίοι έθαψαν κρυφά τον Χακιμουλάχ Μεσούντ, που σκοτώθηκε την Παρασκευή από επίθεση αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους των ΗΠΑ.

Οι Ταλιμπάν ετοιμάζονται για αντίποινα με σειρά βομβιστικών επιθέσεων και επιθέσεων αυτοκτονίας στις ΗΠΑ.

«Για κάθε σταγόνα αίματος του Χακιμουλάχ θα γίνεται και μια επίθεση αυτοκτονίας» δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.

Η πακιστανική κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η δολοφονία του ηγέτη των Ταλιμπάν ήταν μια προσπάθεια των ΗΠΑ να εκτροχιάσουν τις προγραμματισμένες ειρηνευτικές συνομιλίες.

Κάλεσε, μάλιστα, τον αμερικανό πρεσβευτή στο Ισλαμαμπάντ για να του επιδώσει διάβημα διαμαρτυρίας για την εξόντωση του Χακιμουλάχ Μεσούντ.

Σε ανακοίνωσή του το πακιστανικό υπουργείο Εξωτερικών αναφέρει πως η επίθεση «ήταν αντιπαραγωγική για τις προσπάθειες του Πακιστάν να φέρει την ειρήνη και τη σταθερότητα στη χώρα και την περιοχή».

Ο Μεσούντ ήταν επικεφαλής των Πακιστανών Ταλιμπάν, μίας ομάδας που είχε αποκεφαλίσει αρκετούς στρατιώτες και σκοτώσει χιλιάδες αμάχους σε επιθέσεις αυτοκτονίας. Επίσης, η ομάδα είχε προσπαθήσει ανεπιτυχώς να πραγματοποιήσει βομβιστική επίθεση στην πλατεία Τάιμς Σκουέαρ στη Νέα Υόρκη.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Headlines:
Δείτε όλες τις Τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 07 Δεκεμβρίου 2025
Απόρρητο