Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η συνέντευξη «καταπέλτης» του Λο που κατέληξε σε «συγγνώμη»

Η συνέντευξη «καταπέλτης» του Λο που κατέληξε σε «συγγνώμη»

Ο Έισι Λο παραχώρησε συνέντευξη στο μπλογκ «gotgamexperts.blogspot.co.uk» με τον Αμερικανό γκαρντ του Ολυμπιακού να δηλώνει μεταξύ άλλων πως δεν θα επέλεγε τον Δημήτρη Διαμαντίδη ανάμεσα στους κορυφαίους μπασκετμπολίστες της Ευρώπης. Επίσης, τόνισε πως δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, καθώς και ότι εάν ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, οι Πειραιώτες θα κέρδιζαν με... 20 πόντους διαφορά. Ωστόσο, αργά το βράδυ της Τρίτης, ξεκαθάρισε, μέσω Twitter ότι θα εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει και λίγο αργότερα ζήτησε συγγνώμη από Διαμαντίδη, ΠΑΟ και Ολυμπιακό, αλλά και όσους έθιξε.

Ο Έισι Λο παραχώρησε συνέντευξη στο μπλογκ «gotgamexperts.blogspot.co.uk» με τον Αμερικανό γκαρντ του Ολυμπιακού να δηλώνει μεταξύ άλλων πως δεν θα επέλεγε τον Δημήτρη Διαμαντίδη ανάμεσα στους κορυφαίους μπασκετμπολίστες της Ευρώπης. Επίσης, τόνισε πως δεν γνωρίζει ποιος είναι ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, καθώς και ότι εάν ο Ολυμπιακός αντιμετώπιζε τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα, οι Πειραιώτες θα κέρδιζαν με… 20 πόντους διαφορά.

Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό απόσπασμα της συνέντευξης που αφορά περισσσότερο τα ελληνικά δεδομένα:

J: (ο άνθρωπος που κάνει τις ερωτήσεις): Ποιοί πιστεύεις πως είναι οι top 3 point guards στο NBA αυτή τη στιγμή;
A: (Λο): Rondo, Chris Paul και Tony Parker.

J: Top 3 Ευρωπαίοι point guards. Τι λές;
A: Ο Zoran Planinic της Efes πιστεύω είναι ο κορυφαίος στην Ευρώπη. Είναι σίγουρα ο πιο δύσκολος αντίπαλος που έχω αναγκαστεί να αντιμετωπίσω. Είναι ο αγαπημένος μου Ευρωπαίος παίχτης. Τώρα δυσκολεύομαι να σκεφτώ άλλους.

J: Ξέρεις πως έχουμε 2 από τους κορυφαίους εδώ;

A: Ενοείς τον Billy (Σπανούλη); Μα ο Billy δεν είναι point guard.

J: Οκ τοτε. Ας πούμε τους Top 3 combo guards.

A: E ναι τότε προφανώς ο Billy μπαίνει στους Top. Tώρα για τον τρίτο δεν ξέρω. Ας βάλουμε τον Διαμαντίδη, αν και πιστεύω πως δεν είναι ένας απο τους καλύτερους. Σίγουρα είχε πολύ μεγάλη επιτυχία, οπότε ας τον βάλουμε για όλα όσα έχει κατακτήσει. Αλλά δεν νομίζω πως ανήκει στους καλύτερους. Υπάρχουν και καλύτεροι από αυτόν, αλλά αυτός κατέκτησε περισσότερα.

J: Top 3 Αμερικάνοι που παίζουνε εκτός NBΑ αυτή την στιγμή;

A: Αν μπορώ να υπολογίσω τον εαυτό μου τότε ναι θα τον βάλω. Από εκεί και έπειτα μου αρέσει πολύ ο Sonny Weems της CSKA και ο Jamon Lucas της EFES.

J: Ας μιλήσουμε για τον τρόπο παιχνιδιού σου λίγο. Είσαι ένας σύγχρονος guard. Μπορείς να ντριμπλάρεις, να πασάρεις, να κάνεις drive και να σουτάρεις. Τι από όλα αυτά σου αρέσει;

A: Μου αρέσει πολύ να κάνω drive και να δημιουργώ εν συνεχεία για τους συμπαίκτες μου. Μου αρέσει να τους προσφέρω τον εύκολο τρόπο να σκοράρουνε.

J: Πως νιώθεις μετά και τον τραυματισμό σου;

A: Νιώθω μια χαρά. Έχω παίξει και σε όλα τα παιχνίδια μέχρι στιγμής, αλλά έχασα σχεδόν όλη την προετοιμασία και θέλω λίγο καιρό να βρεθώ στα επίπεδα φυσικής κατάστασης που επιθυμώ.

J: Θέλω να γίνεις πιο θρασύς, να σου πω την αλήθεια.

A: Μην ανησυχείς θα γίνω. Κανένα πρωτάθλημα δεν κερδίζεται από τον Οκτώβριο.

J: Πως είναι να παίζει κανείς στο μεγάλο ντέρμπι ενάντια στον Παναθηναϊκό;
A: Είναι σίγουρα ένα πολύ μεγάλο ντέρμπι, ίσως το μεγαλύτερο της Ευρώπης. Κρίνονται τίτλοι στα παιχνίδια μεταξύ μας. Αλλά προσπαθώ να μην φανατίζομαι τόσο πολύ. Άλλωστε είμαι και ξένος και σίγουρα αυτοί που ζούνε εδώ πολλά χρόνια και ξέρουνε από τέτοια ματς σίγουρα παθιάζονται πολύ περισσότερο από όσο μπορώ να παθιαστώ εγώ. Δεν αντιπαθώ τον Παναθηναϊκό όταν παίζουμε, σίγουρα όχι τόσο όσο κάποιοι συμπαίκτες μου όταν τους βρίσκουνε αντίπαλους.

J: Ποιά η γνώμη σου για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο;

A: Ε; Ποιός είναι αυτός; Έχουμε τέσσερις Δημήτρηδες στην ομάδα μας.

J: Όχι δεν παίζει στην ομάδα σας. Είναι ο πρόεδρος του Παναθηναικού;
A: Α… Δεν ξέρω τι να πω. Δεν τον ξέρω καν. Γνωρίζω μόνο ότι μου λένε οι συμπαίκτες μου, ότι πολύ συχνά κάνει πολλές δηλώσεις εναντίον μας. Πως δεν είμαστε καλοί, πως πήραμε αναβολικά για να κερδίσουμε την Euroleague. Δεν μπορώ να σχολιάσω ιδιαίτερα.

J: Για το σχόλιο του πως το Ρέθυμνο είναι η δεύτερη καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα φέτος μετά τον Παναθηναικό έχεις να πεις κάτι;

A: Μπα όχι. Δεν ξέρω τι να πω. Μάλλον αυτό είναι θέμα για τους Έλληνες.

J: Ποιά η γνώμη σου για τον Δημήτρη Διαμαντίδη;
A: Δεν μου αρέσει να μιλάω άσχημα για ανθρώπους στα Media.

J: Δεν είμαστε εδώ για να σε κάψουμε.
A: Πιστεύω πως προστατεύεται πολύ τόσο από τους συμπαίκτες του, όσο και από τους διαιτητές. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Είναι σίγουρα ένας σπουδαίος παίχτης, αλλά τόσο αυτός όσο και η ομάδα του έχουν μια μικρή διαιτητική εύνοια. Άμα τον δείτε στην Euroleague και στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα προσέξετε πως είναι σαν να παίζουνε δυο διαφορετικοί παίχτες. Στην Euroleague δεν τον προστατεύουν και τόσο, οπότε δεν είναι και τόσο καλός άμα δείτε. Στοιχηματίζω πως άμα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό στην Euroleague, τότε θα τον κερδίσουμε με 20 πόντους.

J: Οπότε να μην ρωτήσουμε ποιά η γνώμη σου για το μεγάλο δίλημμα στην Ελλάδα. Σπανούλης η Διαμαντίδης;
A: Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Δεν υπάρχει καν δίλημμα. Ο Σπανούλης είναι πολύ καλύτερος.


«Ήταν λάθος, ζητώ συγγνώμη»!

Ωστόσο, αργά το βράδυ της Τρίτης, ο Λο ξεκαθάρισε, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter ότι ετοιμάζεται να εκδώσει ανακοίνωση για το θέμα που έχει προκύψει, όπου όπως μας προϊδεάζει θα διαψεύσει μέρος των λεγόμενών του ή έστω θα τα…. ανασκευάσει.

«Πρόκειται να εκδώσω μία ανακοίνωση για την συνέντευξη που όλοι μιλούν», έγραψε χαρακτηριστικά ο Αμερικανός γκαρντ των «ερυθρόλευκων» στον λογαριασμό του στο Twitter.

Μάλιστα, λίγο αργότερα επανήλθε ζητώντας συγγνώμη από τον Διαμαντίδη, τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Ολυμπιακό και παραδέχτηκε ότι ήταν λάθος του:

«Ό,τι είπα για αυτόν (Διαμαντίδη) είναι ότι είναι σπουδαίος παίκτης και σέβομαι τα όσα έχει καταφέρει, δεν μπορείς να το αμφισβητήσεις αυτό. Δεν θα μπορούσα να μιλήσω αρνητικά στα media για κάποιον άλλον παίκτη. Νόμιζα ότι παραχωρούσα συνέντευξη που αφορούσε στα αμερικανικά sports. Δεν ξέρω πως κατέληξε σε αυτό το συμπέρασμα. Ζητώ συγγνώμη από την ομάδα μου, τον Διαμαντίδη, τον ΠΑΟ και οποιονδήποτε άλλον προσβλήθηκε. Ειλικρινά, ήταν λάθος…», έγραψε ο Λο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την ιστοσελίδα gotgamexperts.blogspot.co.uk, η οποία φιλοξενεί την συνέντευξη, έχουν αφαιρεθεί τα εξής αποσπάσματα:

«J: Ποια η γνώμη σου για τον Δημήτρη Διαμαντίδη;
A: Δεν μου αρέσει να μιλάω άσχημα για ανθρώπους στα Media.

J: Δεν είμαστε εδώ για να σε κάψουμε.
A: Πιστεύω πως προστατεύεται πολύ τόσο από τους συμπαίκτες του, όσο και από τους διαιτητές. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη. Είναι σίγουρα ένας σπουδαίος παίχτης, αλλά τόσο αυτός όσο και η ομάδα του έχουν μια μικρή διαιτητική εύνοια. Άμα τον δείτε στην Euroleague και στο Ελληνικό πρωτάθλημα θα προσέξετε πως είναι σαν να παίζουνε δυο διαφορετικοί παίχτες. Στην Euroleague δεν τον προστατεύουν και τόσο, οπότε δεν είναι και τόσο καλός άμα δείτε. Στοιχηματίζω πως άμα παίξουμε με τον Παναθηναϊκό στην Euroleague, τότε θα τον κερδίσουμε με 20 πόντους.

J: Οπότε να μην ρωτήσουμε ποια η γνώμη σου για το μεγάλο δίλημμα στην Ελλάδα. Σπανούλης η Διαμαντίδης;
A: Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Δεν υπάρχει καν δίλημμα. Ο Σπανούλης είναι πολύ καλύτερος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024