Η hellas online ανακοίνωσε τα οικονομικά αποτελέσματα για το εννεάμηνο του 2013, σύμφωνα με τα διεθνή λογιστικά πρότυπα. Τα συνολικά έσοδα διαμορφώθηκαν στα 170 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένα κατά 6,6% σε σχέση με το πρώτο 9μηνο του 2012. Η μείωση των εσόδων κατά 12,1 εκατομμύρια ευρώ αποδίδεται κατά 75% ή 9,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου στη μείωση των τελών τερματισμού προς κινητά αλλά και σταθερά δίκτυα, η οποία έχει επηρεάσει αρνητικά τα έσοδα από υπηρεσίες χονδρικής καθώς και από τερματισμό κλήσεων στο δίκτυο της hellas online.

Εξαιρώντας τον αντίκτυπο της μείωσης των τελών τερματισμού, αναφέρει η εταιρεία, «η μείωση των εσόδων στους τομείς που μπορεί να επηρεάσει η εταιρεία συγκρατήθηκε στο -1,9%, επίδοση η οποία κρίνεται ικανοποιητική αναλογιζόμενοι τον έντονο ανταγωνισμό τιμών ο οποίος συνεχίστηκε αμείωτος και κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους».

Η εθνική ρυθμιστική Αρχή για τις επικοινωνίες στην χώρα μας επέβαλλε σταδιακά την μείωση των τελών τερματισμού από τον Απρίλιο του 2012 έως τον Ιανουάριο του 2013 (από τα 4,95 ευρωλεπτά στα 1,01 ευρωλεπτά την 1η Ιανουαρίου 2013). Η ΕΕΤΤ εκτιμούσε δε πως, η μείωση αυτή θα επιφέρει εξοικονόμηση 50 εκατομμυρίων ευρώ για τους συνδρομητές σταθερής τηλεφωνίας.

In.gr Τεχνολογία