Δέκα νέα επιβατικά αυτοκίνητα παρέλαβε την Τρίτη η Ελληνική Αστυνομία, ως δωρεά της Γαλλικής Αστυνομίας. Τα οχήματα παρέδωσε ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Ελλάδα, Ζαν Λου Κουν-Ντελφόρζ, παρουσία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδιας, του γγ Δημόσιας Τάξης Αθανάσιου Ανδρεουλάκου και του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. αντιστράτηγου Νικόλαου Παπαγιαννόπουλου.

Εξάλλου, η ΕΛ.ΑΣ. παρέλαβε άλλα οκτώ οχήματα, δωρεά της Αστυνομίας του Λουξεμβούργου.

Τα οχήματα θα τεθούν άμεσα στη διάθεση των μονάδων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Κατά την τελετή, ο Ν.Δένδιας αναφέρθηκε στα θέματα της μετανάστευσης, λέγοντας: «Ελπίζω ότι η Γαλλική Κυβέρνηση θα είναι αρωγός στην ευρύτερη προσπάθεια που κάνουμε και την οποία με ιδιαίτερη ζέση διεξάγει ο πρωθυπουργός της χώρας, ο Αντώνης Σαμαράς, για την αντιμετώπιση του τεράστιου μεταναστευτικού προβλήματος, το οποίο έχει η Ευρώπη, αλλά και η χώρα μας».

«Η Ευρώπη πρέπει να καταλήξει σε συγκεκριμένους άξονες που για εμάς είναι καθοριστικής σημασίας, όπως παραδείγματος χάριν της διατήρησης ως ποινικού αδικήματος της διέλευσης στα σύνορα της Ευρώπης και της Ελλάδος ειδικά, της δυνατότητας να μπορούμε να θέτουμε υπό κράτηση το άτομο το οποίο έχει εισέλθει παράνομα στη χώρα μας και επίσης την ευρωπαϊκή βοήθεια στην προσπάθεια επιστροφής των ανθρώπων αυτών στις χώρες από τις οποίες προέρχονται», πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο