Νέο πολύνεκρο μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη
Τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη αλλά και στη Μοσούλη, με στόχους πολυσύχναστα σημεία σε σιιτικές περιοχές. Οι επιθέσεις, με παγιδευμένα οχήματα, έγιναν σε διάστημα μισής ώρας· δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης.
Τουλάχιστον 56 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη αλλά και στη Μοσούλη, με στόχους πολυσύχναστα σημεία σε σιιτικές περιοχές.
Οι επιθέσεις, με παγιδευμένα οχήματα, έγιναν σε διάστημα μισής ώρας το πρωί της Κυριακής· δεν υπάρχει ακόμη ανάληψη ευθύνης.
Πιο αιματηρές ήταν οι επιθέσεις στο προάστιο Σαάμπ, στα βόρεια της πρωτεύουσας, στο προάστιο Αμπού Ντζίρ (νότια) και στο Ναρουάν (νοτιοανατολικά), η κάθε μία από τις οποίες στοίχισε τη ζωή σε έξι άτομα.
Τα οχήματα που εξερράγησαν είχαν τοποθετηθεί σε δρόμους εμπορικών περιοχών και σε πάρκινγκ. Η μέθοδος με την οποία έγιναν οι επιθέσεις θυμίζει αρκετά πρόσφατα χτυπήματα του τοπικού «βραχίονα» της Αλ Κάιντα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Πώς συνέβη το τροχαίο με τον οδηγό μηχανής στην Αττική Οδό
- «Η Χάποελ προσφέρει 3,5 εκατομμύρια στον Μοντέρο, αλλά εκείνος προτιμά τον Ολυμπιακό»
- ΣΥΡΙΖΑ για τους συλληφθέντες του Global Sumud Flotilla: Το καθεστώς Νετανιάχου επιχειρεί να κανονικοποιήσει τη φρίκη
- Ολυμπιακός: Η Κάρτα Μέλους για την αγωνιστική περίοδο 2026-27 και η Συλλεκτική Κάρτα Φιλάθλου των 102 ετών
- O Bασιλιάς Κάρολος είναι νεκρός – Ιστορική ραδιοφωνική γκάφα στη Βρετανία πέθανε το μονάρχη
- Στεγαστικό: Οι προκλήσεις της Gen Z στο στεγαστικό – Γιατί η αγορά κατοικίας στις ΗΠΑ είναι γένους θηλυκού


