Αποκατάσταση σχέσεων με Αναστασιάδη ζητεί ο κεντρικός τραπεζίτης Κύπρου
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης δήλωσε ότι το δημόσιο συμφέρον και η έξοδος της χώρας από την οικονομική κρίση επιβάλλουν την αποκατάσταση των θεσμικών σχέσεων του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Δημητριάδης δήλωσε ότι το δημόσιο συμφέρον και η έξοδος της χώρας από την οικονομική κρίση επιβάλλουν την αποκατάσταση των θεσμικών σχέσεων του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Σε συνέντευξη του στην τηλεόραση του κρατικού καναλιού ΡΙΚ, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε ότι πρότεινε συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη και διαβεβαίωσε ότι η πρόθεσή του για συνεργασία είναι ειλικρινής.
Σε ερώτηση εάν εκτιμά ότι τα πράγματα μπορεί να φτάσουν στα άκρα, ευχήθηκε να μην συμβεί κάτι τέτοιο, υποδεικνύοντας ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρακολουθούν πολύ στενά τις εξελίξεις.
Οι δηλώσεις του κ. Δημητριάδη έγιναν στη σκιά της αστυνομικής έρευνας σχετικά με το συμβόλαιο με τον οίκο Alvarez and Marshal, για το οποίο ο ίδιος διατύπωσε δημόσια καταγγελία ότι υπεκλάπη και δημοσιοποιήθηκε παράνομα.
Μια παράλληλη πτυχή του θέματος είναι η καταγγελία ότι το συμβόλαιο προχρονολογήθηκε για να παραπλανηθεί το ΔΣ της Κεντρικής Τράπεζας.
Ο κ. Δημητριάδης διατύπωσε την καταγγελία ότι «δημιουργείται ντόρος», ως μέρος των πιέσεων προς τον ίδιο για να παραιτηθεί.
Αναφερόμενος στο τραπεζικό σύστημα, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι τα πράγματα για την Τράπεζα Κύπρου μπαίνουν σε τροχιά σταθεροποίησης, ενώ για το Συνεργατισμό εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρει να αναδιοργανωθεί.
Διαβεβαίωσε επίσης ότι δεν υπάρχει περίπτωση νέου κουρέματος καταθέσεων από τη στιγμή που τηρείται το πρόγραμμα οικονομικής αναπροσαρμογής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ιράν: Οι ΗΠΑ θα προστατεύσουν τα πλοία στα Στενά του Ορμούζ όταν αυτό καταστεί εφικτό, λέει ο Μπέσεντ
- Ιράν: Οι ΗΠΑ επιτρέπουν για σχεδόν έναν μήνα τις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου
- Ενταση στα Βαλκάνια: Η πολεμική αεροπορία της Σερβίας εξοπλίστηκε με κινέζικους υπερηχητικούς πυραύλους
- Ιράν: Ενσταση Ρωσίας – Κίνας στο ΣΑ του ΟΗΕ για τη νομιμότητα των κυρώσεων
- Το Ιράν «δεν θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ» – Την ένταση προκαλούν οι «αποσταθεροποιητικές ενέργειες των ΗΠΑ»
- Ιράν: Ο πόλεμος εξελίσσεται «πολύ γρήγορα» και «όλα πάνε πολύ καλά, δηλώνει ο Τραμπ
