Δ.Παπαδημούλης: Προκλητική η έφοδος της αστυνομίας στις κοινωνικές δομές
Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για τις εφόδους της αστυνομίας στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και τους Γιατρούς του Κόσμου, τις οποίες χαρακτηρίζει προκλητικές, αναίτιες και σκανδαλώδεις.
Ερώτηση προς τους υπουργούς Υγείας Αδωνι Γεωργιάδη και Δημόσιας Τάξης Ν.Δένδια απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης για τις εφόδους της αστυνομίας στο Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και τους Γιατρούς του Κόσμου, τις οποίες χαρακτηρίζει προκλητικές, αναίτιες και σκανδαλώδεις.
Οι έφοδοι αυτές, σύμφωνα με την Αστυνομία, έγιναν μετά από καταγγελίες για «διακίνηση ναρκωτικών ουσιών». Οι έρευνες όμως δεν είχαν κανένα εύρημα.
Ο Δ.Παπαδημούλης τονίζει στην ερώτησή του:
«Είναι γνωστό πως αμφότερες οι κοινωνικές δομές που στοχοποιήθηκαν, είναι καταξιωμένες και αφοσιωμένες στο σημαντικό ανθρωπιστικό τους έργο, που επικεντρώνεται στους συνανθρώπους μας που στερούνται πρόσβασης στα κρατικά συστήματα κοινωνικής πρόνοιας και φροντίδας, με απόλυτη ευθύνη των τελευταίων κυβερνήσεων.
»Προκαλεί απορία, αλλά και οργή, να στοχοποιούνται και κατά συνέπεια να συκοφαντούνται κοινωνικές πρωτοβουλίες για την ανακούφιση των πολλαπλασιαζόμενων θυμάτων των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών και προκαλούνται εύλογα ερωτήματα ως προς τους αληθινούς σκοπούς αυτών των επιχειρήσεων.
»Ενέργειες σαν αυτές επιβεβαιώνουν τον ισχυρισμό πως η κυβέρνηση έχει κηρύξει πόλεμο στην κοινωνία».
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τους δύο υπουργούς:
1. Με τίνος απόφαση και εντολή πραγματοποιήθηκαν οι έφοδοι; 2. Με βάση ποια στοιχεία ελήφθη η απόφαση να παρέμβει η Δίωξη Ναρκωτικών; 3. Με δεδομένο το (απόλυτα αναμενόμενο άλλωστε) φιάσκο της επιχείρησης, θα αναζητηθούν ευθύνες προς κάθε κατεύθυνση για την αναίτια και προκλητική αυτή ενέργεια; 4. Προβληματίζονται οι κ.κ. Υπουργοί από την αδυναμία ολοένα και περισσότερων συνανθρώπων μας να έχουν πρόσβαση στην Κοινωνική Ασφάλιση και Περίθαλψη και αν ναι, πώς προτίθενται να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα;
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής
Τέλος στην αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους καθώς ανακοινώθηκαν οι βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας. Πού θα δείτε τα αποτελέσματα