Ολοκληρώνεται η έρευνα για το ληξιαρχείο της Αθήνας
Ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις επέρριψε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για το νομικό πλαίσιο που επικρατεί στα ληξιαρχεία της χώρας. Σε ό,τι αφορά τα ευρήματα από τη μέχρι στιγμής έρευνα, που είναι σε εξέλιξη στο ληξιαρχείο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης είπε ότι έχουν βρεθεί δηλωμένα παιδιά σε άγνωστες διευθύνσεις και παιδιά δηλωμένα από την ίδια μάνα με 6 μήνες διαφορά από την ημέρα γέννησης.
Ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις επέρριψε ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης για το νομικό πλαίσιο που επικρατεί στα ληξιαρχεία της χώρας. Σε ό,τι αφορά τα ευρήματα από τη μέχρι στιγμής έρευνα, που είναι σε εξέλιξη στο ληξιαρχείο της Αθήνας, ο κ. Καμίνης είπε ότι έχουν βρεθεί δηλωμένα παιδιά σε άγνωστες διευθύνσεις και παιδιά δηλωμένα από την ίδια μάνα με 6 μήνες διαφορά από την ημέρα γέννησης.
Όπως είπε την Πέμπτη ο Γιώργος Καμίνης, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η έρευνα θα ολοκληρωθεί σύντομα και είτε θα αποδοθούν ευθύνες εφόσον προκύψουν, είτε οι υπάλληλοι θα επιστρέψουν στις θέσεις τους.
Ο Γ.Καμίνης επανέλαβε τη σύστασή του να αλλάξει ο νόμος για τις ληξιαρχικές πράξεις γεννήσεων, με επαναφορά της προϋπόθεσης για δικαστική απόφαση στις περιπτώσεις ετεροχρονισμένων γεννήσεων και τόνισε ότι το πρόβλημα δημιουργήθηκε λόγω απραξίας των προηγούμενων κυβερνήσεων όσον αφορά στην οργάνωση και λειτουργία του Εθνικού Ληξιαρχείου.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Νικήτας Κακλαμάνης σημείωσε ότι από έρευνα της παράταξης διαπιστώθηκε ότι τέτοιες εγγραφές δεν υπήρχαν καν πριν από το 2011. Επιπλέον, αποκαλύφθηκαν εγγραφές παιδιών, με τόπο γέννησης σε δρόμους εκτός των ορίων του δήμου Αθηναίων, όπως και εγγραφές παιδιών από την ίδια μητέρα, με διαφορά στην ημερομηνία γέννησης του ενός παιδιού από το άλλο έξι μηνών.
Εκ μέρους των εργαζομένων, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του δήμου Αθηναίων Βασίλης Πολυμερόπουλος χαρακτήρισε λάθος την σπουδή του δημάρχου να απομακρύνει τους τέσσερις υπαλλήλους από τη θέση τους. Πρόσθεσε δε ότι πριν από 12 χρόνια, ομάδα υπαλλήλων είχε αναλάβει την πρωτοβουλία και πρότεινε στην τότε ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών ν’ αλλάξει το νόμο, αλλά δεν εισακούσθηκε.
Τι δείχνουν τα στοιχεία του υπουργείου Παιδείας για τα αποτελέσματα στις Πανελλαδικές - Από τις 150 θέσεις στη Σχολή Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αιγαίου καλύφθηκαν μόνο τέσσερις
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, με βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρεται στις πανελλαδικές εξετάσεις και τις συμβουλές που θα δώσει στον γιο του όταν έρθει εκείνη η στιγμή
Στα ύψη κινήθηκαν αρκετές σχολές υψηλής ζήτησης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας όπως προκύπτει από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Η «ακτινογραφία» των βάσεων εισαγωγής