Υπερψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για τα «βραχιολάκια»
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής με την στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική επιτήρηση κατάδικων και υπόδικων, το λεγόμενο «βραχιολάκι». Στο επίκεντρο των επικρίσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρέθηκε η τροπολογία που προστίθεται ως άρθρο στον ποινικό κώδικα, σύμφωνα με την οποία επιβάλλονται ποινές εναντίον εκείνων που παραβιάζουν διατάξεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των κανονισμών της ΕΕ.
Υπερψηφίστηκε επί της αρχής με την στήριξη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ηλεκτρονική επιτήρηση κατάδικων και υπόδικων, το λεγόμενο «βραχιολάκι».
Στο επίκεντρο των επικρίσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης βρέθηκε η τροπολογία που προστίθεται ως άρθρο στον ποινικό κώδικα, σύμφωνα με την οποία επιβάλλονται ποινές εναντίον εκείνων που παραβιάζουν διατάξεις αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και των κανονισμών της ΕΕ.
ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Έλληνες δήλωσαν ότι η μη απόσυρση της σχετικής τροπολογίας είναι η αιτία που καταψηφίζουν το νομοσχέδιο και δεν δηλώνουν παρών, όπως ήταν η αρχική τους πρόθεση.
Από το ΠΑΣΟΚ, τόσο η εισηγήτρια του κόμματος Θεοδώρα Τζάκρη όσο και ο κοινοβουλευτικούς του εκπρόσωπος Κωνσταντίνος Τριαντάφυλος, τόνισαν την ανάγκη περαιτέρω αποσαφηνίσεων καθώς, όπως τόνισαν, προκαλεί σύγχυση η διαφορετική διατύπωση που υπάρχει στο άρθρο, σε σχέση με την αιτιολογική έκθεση.
Διευκρινίσεις και αποσαφηνίσεις επί της τροπολογίας που θα αποτρέπουν, όπως είπαν, παρερμηνείες του νόμου για ποινικοποίηση πολιτικών δράσεων, ζήτησαν επίσης η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης.
Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου διαβεβαίωσε, ότι καμία βάση δεν έχουν οι επιφυλάξεις και αντιρρήσεις που εκφράστηκαν, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει την Πέμπτη επί της ουσίας οπότε και θα γίνει η συζήτηση επί των άρθρων και των τροπολογιών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μαζική η φυγή προς τη σύνταξη – Υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσουν τις 110.000 οι αιτήσει το πρώτο 6μηνο του 2026
- Βενεζουέλα: Πάνω από 3.300 νεκροί από τους σεισμούς – Θάβουν θύματα με αριθμούς
- ΣΥΡΙΖΑ: Φάμελλος και Πολάκης λύνουν τις διαφορές τους – Έρχονται παραιτήσεις βουλευτών
- ΠΑΣΟΚ: Διεύρυνση στη Θεσσαλονίκη με δύο πρώην βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ
- Πολιτική τυμβωρυχία
- ΝΑΤΟ: Στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της Άγκυρας οι αμυντικές δαπάνες και η στήριξη της Ουκρανίας
- Ο Οτσόα έβαλε τα κλάματα μετά τον αποκλεισμό του Μεξικού από την Αγγλία (vid)
- Κρήτη: Ανακοπή καρδιάς υπέστη η δημοσιογράφος Μαρία Αντωνογιαννάκη – Σήμερα το τελευταίο «αντίο»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442