Προβολή του ντοκιμαντέρ Ruins με πρωτοβουλία του «18 Ανω»
Στο πλαίσιο των Συλλογικών Δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης του προγράμματος απεξάρτησης «18 Ανω» διοργανώνεται προβολή του ντοκιμαντέρ Ruins/Ερείπια, για τη συγκλονιστική υπόθεση της δίωξης οροθετικών γυναικών. Η ανοιχτή προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 19:00, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στο Γκάζι.
Στο πλαίσιο των Συλλογικών Δράσεων Κοινωνικής Αλληλεγγύης του προγράμματος απεξάρτησης «18 Ανω» διοργανώνεται προβολή του ντοκιμαντέρ Ruins/Ερείπια, για τη συγκλονιστική υπόθεση της δίωξης οροθετικών γυναικών.
Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ της Ζωής Μαυρουδή με θέμα την ποινικοποίηση του HIV στην Ελλάδα.
Εξιστορείται η δίωξη των οροθετικών γυναικών, οι οποίες προσήχθησαν από την Ελληνική Αστυνομία, υπέστησαν εξαναγκαστικούς ελέγχους για ΗΙV, προφυλακίστηκαν για κακούργημα και διαπομπεύτηκαν, όταν οι φωτογραφίες και τα προσωπικά τους δεδομένα δημοσιοποιήθηκαν στα μέσα ενημέρωσης, λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου 2012.
Η ανοιχτή προβολή θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τετάρτη, στις 19:00, στο αμφιθέατρο του Αθήνα 9,84 στο Γκάζι. Θα ακολουθήσει συζήτηση.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).