Κοινές πρωτοβουλίες για το μεταναστευτικό αναζητούν Σαμαράς και Ραχόι
Τηλεφωνική επικοινωνία, εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι. Κύριο θέμα της συνομιλίας των δύο ανδρών ήταν η παράνομη μετανάστευση και οι σχετικές πρωτοβουλίες για τον συντονισμό ενεργειών και δράσεων μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.
Τηλεφωνική επικοινωνία, εν όψει της αυριανής Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, είχε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον ισπανό ομόλογό του Μαριάνο Ραχόι.
Κύριο θέμα της συνομιλίας των δύο ανδρών ήταν η παράνομη μετανάστευση και οι σχετικές πρωτοβουλίες για τον συντονισμό ενεργειών και δράσεων μεταξύ των χωρών του ευρωπαϊκού νότου.
Η επικοινωνία των δύο πρωθυπουργών ακολουθεί το ταξίδι του Αντώνη Σαμαρά στη Μάλτα και την Ιταλία, όπου επίσης συζητήθηκε το θέμα της παράνομης μετανάστευσης και του κοινού μετώπου για την αντιμετώπισή της από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου, σε αντίθεση με χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης που έχουν άλλη προσέγγιση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΗΠΑ: Οι μη πολίτες υπόκεινται σε αυστηρότερο έλεγχο των τραπεζικών τους συναλλαγών μετά από διάταγμα του Τραμπ
- Εκουαδόρ: Διασώθηκαν έξι ανήλικες θύματα trafficking δικτύου συνδεόμενου με υπερορθόδοξη εβραϊκή σέκτα
- Σεισμός 6,1 βαθμών στο Περού – Περίπου τριάντα ελαφριά τραυματίες
- Λίβανος: Βομβαρδισμοί του Ισραήλ σκοτώνουν 19 ανθρώπους, συνεχίζονται οι επιθέσεις σε όλο τον νότο
- Ισχυρός σεισμός 6,1 βαθμών στα νότια του Περού- Τρομακτικά βίντεο
- Κολομβία: Έξι νεκροί σε επίθεση εναντίον ηγέτη κοινότητας υπό κρατική προστασία
