Στις 1.143 οι προτάσεις για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια-Ανταγωνιστικότητα ΙΙ»
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία υποβολής των προτάσεων για το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα ΙΙ». Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης συνολικά υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά 1.143 επενδυτικές προτάσεις, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 137 εκατ. ευρώ με δημόσια δαπάνη που αντιστοιχεί σε 59,9 εκατ. ευρώ και υπερκαλύπτει κατά δύο φορές τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος (30 εκατ. ευρώ).
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η διαδικασία υποβολής των προτάσεων για το Πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Εξωστρέφεια – Ανταγωνιστικότητα ΙΙ».
Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης συνολικά υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά, 1.143 επενδυτικές προτάσεις, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 137 εκατ. ευρώ με δημόσια δαπάνη που αντιστοιχεί σε 59,9 εκατ. ευρώ και υπερκαλύπτει κατά δύο φορές τον αρχικό προϋπολογισμό του προγράμματος (30 εκατ. ευρώ).
Στο πρόγραμμα υπέβαλλαν πρόταση 575 πολύ μικρές, 371 μικρές, 146 μεσαίες και 51 μεγάλες επιχειρήσεις. Από αυτές, 155 επιχειρήσεις συμμετέχουν σε 49 συνεργατικά σχήματα.
Βασικός στόχος του προγράμματος είναι η δημιουργία προϋποθέσεων για την ενίσχυση της εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας νέων και υφιστάμενων, κυρίως μεταποιητικών, μικρομεσαίων αλλά και μεγάλων επιχειρήσεων.
Οι επενδυτικές προτάσεις που υποβλήθηκαν προέρχονται από ένα ευρύ πεδίο οικονομικών δραστηριοτήτων (κατασκευές, παροχή υπηρεσιών, χονδρεμπόριο, υγεία, πολιτισμός), κάτι που επιβεβαιώνει την ευελιξία του προγράμματος.
Στόχος του υπουργείου είναι μέχρι το τέλος του χρόνου να έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η ένταξη των επιτυχόντων στο πρόγραμμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Φαραντούρης: Το ΠΑΣΟΚ είναι ο μόνος σοβαρός πόλος για τη συσπείρωση των δημοκρατικών δυνάμεων
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας: Δράση με Ολυμπιακός – ΑΕΚ και Ρεάλ – Χάποελ
- Πρωτομαγιά: Ο διπλός συμβολισμός της – Από τη γιορτή της φύσης στους εργατικούς αγώνες
- Πώς θα γλιτώσετε τους πλειστηριασμούς – Τα σημεία κλειδιά
- Η Μέριλ Στριπ, ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο κι ένα «μυστικό»
- Ινφαντίνο: «Το Ιράν θα παίξει στο Μουντιάλ»
