
Προς άτυπη «απομόνωση» ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου
Σε άτυπο αποκλεισμό του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Π.Δημητρίαδη έχει προχωρήσει ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, καθώς ελέγχει το ΔΣ της κεντρικής τράπεζας. Μετά τον ορισμό νέων μελών στο ΔΣ, το συμβούλιο μπορεί να μπλοκάρει αποφάσεις του Διοικητή.
Σε άτυπο αποκλεισμό του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου, Πανίκου Δημητρίαδη, έχει προχωρήσει ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, καθώς ελέγχει το Διοικητικό Συμβούλιο της κεντρικής τράπεζας.
Μετά τον ορισμό νέων μελών στο ΔΣ από την κυβέρνηση (εκ των οποίων δυο εκτελεστικοί), το ΔΣ μπορεί να μπλοκάρει αποφάσεις του διοικητή.
Ήδη αυτό διαφάνηκε, καθώς στο Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας που έγινε τη Δευτέρα, αποφασίστηκε να αποσυρθεί η προσφυγή κατά της απόφασης του προέδρου Ν.Αναστασίαδη να παύσει τον Σπύρο Σταυριανού από τη θέση του υποδιοικητή.
Σημειώνεται πως η αντιπαράθεση των Δημητριάδη και Αναστασιάδη κρατά από τον Μάρτιο, όταν αποφασίστηκε στο Eurogroup το «κούρεμα» των καταθέσεων.
Προ ημερών, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας απεκάλυψε πως έχει καταθέσει στο Γενικό Εισαγγελέα στοιχεία προκειμένου να προετοιμαστεί προσφυγή στο Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο, με σκοπό την απομάκρυνση του κ. Δημητριάδη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μείωση της κίνησης των εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα μετά τις επιθέσεις των Χούθι εναντίον της Σαουδικής Αραβίας
- Δύο συνταγές made in Italy
- Πυροβολισμοί σε φεστιβάλ φαγητού στο Σιάτλ – Τουλάχιστον δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Ρωσία: Δύο νεκροί και αρκετοί τραυματίες από ουκρανικές επιθέσεις
- Όλα όσα χαρίζουν οι φράουλες στον οργανισμό μας
- Καιρός: Άνοδος της θερμοκρασίας και αφρικανική σκόνη τη Δευτέρα – Πού θα βρέξει
