Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Πρώτη φορά στη Ρώμη; Ακολουθήστε μας!

Πρώτη φορά στη Ρώμη; Ακολουθήστε μας!

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη» λέει το γνωστό ρωμαϊκό ρητό, και σίγουρα δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε. Αν τώρα οι δρόμοι σάς οδηγούν πρώτη φορά στην Αιώνια Πόλη, σας παρουσιάζουμε ένα σύντομο οδηγό για να την ανακαλύψετε. Είμαστε βέβαιοι πάντως πως, όσες φορές κι αν πάτε στη Ρώμη, ακόμη κι αν κάθε φορά κάνετε […]

«Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Ρώμη» λέει το γνωστό ρωμαϊκό ρητό, και σίγουρα δεν μπορούμε να το αμφισβητήσουμε.

Αν τώρα οι δρόμοι σάς οδηγούν πρώτη φορά στην Αιώνια Πόλη, σας παρουσιάζουμε ένα σύντομο οδηγό για να την ανακαλύψετε. Είμαστε βέβαιοι πάντως πως, όσες φορές κι αν πάτε στη Ρώμη, ακόμη κι αν κάθε φορά κάνετε τα 7 ακόλουθα πράγματα, αυτή η πόλη θα σας μαγεύει το ίδιο!

1. Γευτείτε την pizza σας στα σκαλιά της Piazza Di Spagna
Γιατί pizza; Μα γιατί βρίσκεστε στην Ιταλία! Δύσκολα μπορούμε να σκεφτούμε κάποιο άλλο φαγητό που να σε ταξιδεύει τόσο άμεσα και εύκολα σε ένα άλλο γευστικό επίπεδο από την αυθεντική ιταλική πίτσα! Εδώ θα ξεχάσετε και οτιδήποτε άλλο μπορεί να ξέρετε έως σήμερα ως πίτσα, καθώς βρίσκεστε στην πατρίδα της. Διαλέξτε το κατάλληλο σκαλί στην Piazza Di Spagna και ανακαλύψτε γιατί η Ρώμη ονομάζεται η Αιώνια Πόλη!

2. Πετάξτε το κέρμα στη Fontana Di Trevi
Αφού κλείσετε τα αεροπορικά σας εισιτήρια στο travelplan.gr, το επόμενο βήμα θα είναι να αποφασίσετε απλώς πότε θα πετάξετε το κέρμα στη Fontana Di Trevi. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην το κάνετε και εσείς, καθώς σύμφωνα με το μύθο η κίνηση αυτή «εγγυάται» την επιστροφή σας στη Ρώμη. Φυσικά, θα θαυμάσετε και τη μοναδική αρχιτεκτονική της περιοχής, αλλά και το μεγαλείο του ίδιου του μνημείου. Προσοχή! Δε χρειάζεται να δώσετε μια περιουσία στους πλανόδιους που θέλουν να σας φωτογραφίσουν εκείνη τη μαγική στιγμή. Απλώς ζητήστε ευγενικά από κάποιον άλλον τουρίστα να σας φωτογραφίσει και ανταποδώστε τη χειρονομία. Πάντα πιάνει!

3. Εspresso στο Caffé Greco
Στον αριθμό 86 της Via Condotti βρίσκεται ένα από τα παλαιότερα cafés της Ευρώπης, το Caffé Greco. Εδώ η στάση για ένα espresso θεωρείται κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη. Άλλωστε, σπάνια θα συναντήσετε κάποιον που να έχει περάσει από την Αιώνια Πόλη και να μην έχει απολαύσει τη μοναδική ατμόσφαιρα του Caffé Greco, που αποτελεί το στέκι πολλών γνωστών προσωπικοτήτων.

4. Αναβιώστε το θρύλο των μονομάχων!
Μια μεσαιωνική προφητεία λέει πως η Ρώμη θα υπάρχει όσο υπάρχει το Κολοσσαίο. Κι ευτυχώς, ένα από τα πλέον μεγαλειώδη έργα της ανθρωπότητας μοιάζει να στέκει αγέρωχο στο τέρμα της λεωφόρου dei Fori Imperiali. Επισκεφθείτε το και αναβιώστε το μύθο των μονομάχων που αγωνίζονταν για την ίδια τους τη ζωή σε μια συναρπαστική ιστορία. Προσπαθήστε να αποφύγετε τους σύγχρονους «μονομάχους» που θα σας ζητήσουν να πληρώσετε για μια φωτογραφία μαζί τους. Η εμπειρία του Κολοσσαίου αρκεί για ένα ταξίδι στο χρόνο.

5. Ρομαντικό δείπνο έξω από το Πάνθεον
Κλείστε την ημέρα σας με ένα ρομαντικό δείπνο σε ένα από τα εστιατόρια της Piazza della Rotunda, συνοδεία πάντα με ένα ποτήρι κρασί και θέα στο εντυπωσιακά φωτισμένο Πάνθεον. Ένα κομμάτι tiramisu και ένα espresso επιβάλλονται στο τέλος, όπως επιβάλλεται και μια βόλτα μετά το δείπνο στην Piazza Navona. Σκέφτεστε τίποτα καλύτερο;

6. Shopping στη Mercato Monti
Οι Ιταλοί γνωρίζουν όσο κανένας άλλος λαός τη σημασία της λέξης «μόδα«. Αποκτήστε, λοιπόν, άψογο ιταλικό στυλ με μια ατελείωτη βόλτα στα μαγαζιά της περιοχής Monti. Retro καταστήματα, vintage ρούχα και αξεσουάρ, ταλαντούχοι ιταλοί σχεδιαστές και cool cafés και bars συνθέτουν την εικόνα μιας από τις πιο ενδιαφέρουσες περιοχές της Ρώμης.

7. Επίσκεψη στο Macro Museo D’Arte Contemporanea
To Macro (Piazza Orazio Giustiniani) είναι ένα από τα τέσσερα μουσεία σύγχρονης τέχνης που μπορεί να συναντήσει κανείς στη Ρώμη και, αναμφίβολα, το πιο ενδιαφέρον. Το μουσείο φιλοξενείται σε ένα χώρο που κάποτε λειτουργούσε ως σφαγείο, ενώ είναι σχεδιασμένο από τη γαλλίδα αρχιτέκτονα Odile Decq. Μια επίσκεψη εδώ είναι must!

*Το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου πλησιάζει και αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία να επισκεφθείτε την Αιώνια Πόλη. Επισκεφθείτε το travelplan.gr και επωφεληθείτε από την εξαιρετική early booking προσφορά ή απευθυνθείτε σε κάποιον από τους εξειδικευμένους ταξιδιωτικούς συμβούλους στο 210 3333300.
O CEO, κ. Γεώργιος Δασκαλάκης, και η ομάδα του travelplan.gr σάς εύχονται καλά ταξίδια!

Sports in

H Γιουβέντους έχασε την δίκη με τον Ρονάλντο και θα του καταβάλει 19,5 εκατομμύρια ευρώ

Η Γιουβέντους έχασε τη δίκη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο που αφορά οικονομικές οφειλές προς τον Πορτογάλο σούπερ σταρ και καλείται να του πληρώσει σχεδόν 20 εκατ. ευρώ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024