Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαδικτυακό «χαλάλ» sex shop ανοίγει τις πύλες του στην Τουρκία

Διαδικτυακό «χαλάλ» sex shop ανοίγει τις πύλες του στην Τουρκία

Το πρώτο διαδικτυακό sex shop της Τουρκίας που προσφέρει στους πελάτες του προϊόντα «χαλάλ», δηλαδή «σύννομα» με τη μουσουλμανική θρησκεία, άνοιξε πρόσφατα στην Τουρκία. Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του έρχεται να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις που εμφανίζουν το Ισλάμ ως θρησκεία που «αντιτίθεται στη σεξουαλικότητα».

Το πρώτο διαδικτυακό sex shop της Τουρκίας που προσφέρει στους πελάτες του προϊόντα «χαλάλ», δηλαδή «σύννομα» με τη μουσουλμανική θρησκεία, έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στην Τουρκία, και σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του έρχεται να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις που εμφανίζουν το Ισλάμ ως θρησκεία που «αντιτίθεται στη σεξουαλικότητα».

Ο δικτυακός τόπος του καταστήματος, σοβαρός και λιτός στο σχεδιασμό του, καλεί τους χρήστες να επιλέξουν ανάμεσα σε δύο ξεχωριστές ιστοσελίδες, μία για άνδρες και μία για γυναίκες που προσφέρουν η καθεμιά διαφορετικά προϊόντα για κάθε φύλο.

Η σελίδα των γυναικών συμβολίζεται από το προφίλ μιας γυναίκας που φοράει μαντήλα.

Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά sex shop, το συγκεκριμένο δεν διαθέτει αξεσουάρ και ερωτικά παιχνίδια, αλλά μόνο προφυλακτικά, κρέμες, διάφορα τζελ και λάδια για μασάζ.

Μέσα στις επιλογές του διαδικτυακού sex shop, υπάρχει και η δυνατότητα συζητήσεων γύρω από το σεξ, που δεν «εκτροχιάζονται», όμως, από το πλαίσιο του Ισλάμ. Ενδεικτικά, η ενότητα συνοδεύεται από συγκεκριμένους τίτλους, όπως «Στοματικό σεξ σύμφωνα με το Ισλάμ», «Σεξουαλικές συμπεριφορές στο Ισλάμ», και «Σεξουαλική ζωή στο Ισλάμ».

Σύμφωνα με τους ανώνυμους ιδιοκτήτες του, στόχος του δικτυακού τόπου είναι να καταπολεμήσει τις προκαταλήψεις που συνδέονται με το Ισλάμ το οποίο, όπως υποστηρίζουν, θεωρείται από πολλούς ως θρησκεία που «αντιτίθεται στη σεξουαλικότητα».

Οι ίδιοι βεβαιώνουν ότι το Ισλάμ «ενθαρρύνει τη σεξουαλικότητα υπό ορισμένες συνθήκες» και ότι «η χρήση κάθε προϊόντος είναι σύννομη με το Ισλάμ».

Επικρίσεις τουρκικού Τύπου

Αυτό το «πρωτοποριακό» κατάστημα προσέλκυσε αμέσως την προσοχή των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και του τουρκικού Τύπου, όχι πάντα με ευνοϊκά σχόλια.

Σε άρθρο της η εφημερίδα Ραντικάλ υποστηρίζει ότι αυτό το «καινοτόμο» sex shop στοχεύει στο εμπορικό κέρδος και όχι στην «εκπαίδευση» των Τούρκων σε σεξουαλικά θέματα.

Μπορεί στους τουρκικούς δρόμους να υπάρχουν τα λεγόμενα «ερωτικά καταστήματα», όμως ο Ερντογάν είχε εισηγηθεί πέρσι να μετονομαστούν σε «καταστήματα αγάπης».

Το διαδικτυακό sex shop κάνει την εμφάνισή του λίγες εβδομάδες μετά την απόλυση τηλεπαρουσιάστριας τουρκικού σόου έπειτα από επικρίσεις του αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος για «απαράδεκτα τολμηρή» ενδυματολογική επιλογή της, και ένα μήνα μετά την άρση της απαγόρευσης στη χρήση της ισλαμικής μαντήλας στις δημόσιες υπηρεσίες της Τουρκίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Η αντίδραση του Σλούκα μετά το μεγάλο λάθος: Χτυπιόταν στον πάγκο του Παναθηναϊκού (vids)

Ο Κώστας Σλούκας ήταν απαρηγόρητος στον πάγκο του Παναθηναϊκού μετά το τέλος που έκανε στο φινάλε του αγώνα με τη Μακάμπι και είχε πολλές έντονες αντιδράσεις…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024