Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

ΚΚΕ: Όσο και να μειωθεί το δημόσιο χρέος, πάλι θα την πληρώσει ο λαός

«Τόσο η πρόταση της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα και προς τους εταίρους τους για κάποια διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους, όσο και το κούρεμα του χρέους, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι η πρόταση του ΔΝΤ, των ΗΠΑ, οδηγούν σε αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Τόσο η πρόταση της κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών προς την τρόικα και προς τους εταίρους τους για κάποια διευκόλυνση στην αποπληρωμή του χρέους, όσο και το κούρεμα του χρέους, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, η οποία είναι η πρόταση του ΔΝΤ, των ΗΠΑ, οδηγούν σε αντιλαϊκά μέτρα για τους εργαζόμενους» δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ραδιοφωνική του συνέντευξη.

«Όσο και να μειωθεί το δημόσιο χρέος, είτε με κούρεμα, είτε χωρίς κούρεμα με επιμήκυνσή του, πάλι θα την πληρώσει ο ελληνικός λαός» ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, ο οποίος ερωτηθείς για τη δημιουργία της Λαϊκής Συμμαχίας, είπε ότι το ΚΚΕ δεν θέλει να διαχωρίσει τους εργαζόμενους σε σχήματα του παρελθόντος «δεξιοί, κεντρώοι, μνημονιακοί, αντιμνημονιακοί» που αποπροσανατολίζουν και διχάζουν, αλλά θεωρεί ότι «ο μοναδικός διαχωρισμός, αλλά και η ενοποιητική γραμμή, που πρέπει να δένει αυτή τη Λαϊκή Συμμαχία είναι τι είναι ο καθένας ταξικά, δηλαδή, αν είναι εργάτης, αν είναι επαγγελματοβιοτέχνης, αν είναι φτωχός αγρότης, αν είναι νέος, γυναίκα από τις λαϊκές οικογένειες».

Σε ερώτηση αν το ΚΚΕ έχει θέμα με την επικοινωνιακή προώθηση των θέσεών του, είπε ότι το κόμμα πριν απ’ όλα τονίζει πως πρέπει να ανασυνταχθεί γρήγορα το εργατικό κίνημα, καθώς «δεν πρόκειται να ανέβει κανένα ποσοστό, κανενός κόμματος που προσβλέπει σε ριζικές αλλαγές υπέρ του λαού, όσο τα σωματεία, οι σύλλογοι, οι μαζικές οργανώσεις είναι μακριά από τους εργαζόμενους, όταν οι εργαζόμενοι δεν συμμετέχουν στις συνελεύσεις». «Αυτό το πρόβλημα προσπαθούμε να λύσουμε, το παλεύουμε. Δυστυχώς, υπάρχουν άλλες δυνάμεις του κυβερνητικού, του ρεφορμιστικού συνδικαλισμού που βάζουν εμπόδια σ’ αυτό» πρόσθεσε.

Τέλος, αναφορικά με το θέμα της ψήφου των αποδήμων, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ είπε στο «Ράδιο Ελλάς Μελβούρνης» ότι το κόμμα δεν είναι αρνητικό στο ενδεχόμενο εκπροσώπησης της ομογένειας, αναφέροντας ενδεικτικά τον αριθμό 3 – 5 βουλευτών από μια εκλογική περιφέρεια που θα θεωρείται το εξωτερικό, χωρίς η ψήφος να προσμετράται στο γενικό πολιτικό ποσοστό που διαμορφώνεται στην Ελλάδα και εφόσον διασφαλιστεί το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024