Μία πένα δώρισε ο ποντίφικας στον Αμπάς για την υπογραφή της ειρήνης
Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος κάλεσε τον Ποντίφικα να επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους. Νωρίτερα ο πάπας πρόσφερε στον Αμπάς ένα στυλό γιατί όπως είπε: «Σίγουρα θα έχετε να υπογράψετε πολλά πράγματα». «Με αυτό το στιλό ελπίζω να υπογράψω μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ» τόνισε ο παλαιστίνιος πρόεδρος.
Με τον Πάπα Φραγκίσκο συναντήθηκε σήμερα, Πέμπτη, ο παλαιστίνιος πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς, ο οποίος κάλεσε τον Ποντίφικα να επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους, λίγους μήνες μετά την πρόσκληση του ισραηλινού προέδρου Σιμον Πέρες.
«Τον κάλεσα στους Άγιους Τόπους» είπε ο Αμπάς στον υπουργό Εξωτερικών του πάπα, τον αρχιεπίσκοπο Ντομινίκ Μαμπέρτι, μετά την ημίωρη συνάντησή του με τον ποντίφικα.
Λίγο νωρίτερα, όπως έχει κάνει και στο παρελθόν με άλλους υψηλούς προσκεκλημένους, ο πάπας Φραγκίσκος είχε προσφέρει στον Αμπάς μία πένα: «Γιατί σίγουρα θα έχετε να υπογράψετε πολλά πράγματα».
Ο παλαιστίνιος πρόεδρος του απάντησε: «Με αυτή την πένα ελπίζω να υπογράψω μια ειρηνευτική συμφωνία με το Ισραήλ».
Και οι δύο προκάτοχοι του πάπα Φραγκίσκου είχαν επισκεφθεί τους Άγιους Τόπους.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Αθηνών – Λαμίας: Καραμπόλα 7 οχημάτων στο ύψος της εξόδου για Λυκόβρυση
- Έμπολα: Στη Γερμανία ο Αμερικανός γιατρός που προσβλήθηκε στον Κονγκό, αφότου χειρούργησε ασθενή
- Η τελευταία προπόνηση του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ και… τώρα ΟΑΚΑ! (vid)
- Σακελλαρίδης για Γεωργιάδη: Για να έρθει κάποιος σε δύσκολη θέση, πρέπει να έχει «σπονδυλική στήλη»
- Ο Νίκος Ανδρουλάκης στο συνέδριο του Κύκλου Ιδεών – «Φωνάζουμε για το Κράτος Δικαίου, τότε και τώρα»
- Ιράν: Οι ΗΠΑ επιδιώκουν να ξεκινήσουν έναν νέο πόλεμο
